ОВО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈПОПУЛАРНИЈИХ ДЕСЕРТА НА СВЕТУ: ОД само три састојка направите јапански памук колач

Овај колач се убраја међу најпопуларније светске посластице.
2

Од само три састојака добићете веома лаган, мекан, савршен пенасти укус колача од сира.

Специфичност се добија тиме што се печење колача врши у посуди која је окружене врелом водом, познатије као водено купатило.

Када будете пробали памук колач, уверени смо да ће постати омиљен и у вашем дому.

 

Састојци

3 јаја

120 г крем сира

120 грама беле чоколаде

 

Припрема:

Чоколаду отопити на пари. Умутити беланца у чврсти снег.

У отопљену чоколаду сипати крем сир, мешати док се не добије глатка смеса, додати жуманца, наставити са мешањем, потом постепено и снег од беланаца. Мешати све док не нестану грудвице.

Калуп у коме ћете пећи колач премазати путером, обложити папиром за печење, па на њега сипати смесу.

Калуп ставите у већу посуду (идеалан би био плех из рерне), сипајте врелу воду у плех до трећине нашег калупа, све заједно пажљиво ставите у рерну. Потребно је да направимо водено купатило.

Колач се пече у три етапе: 15 минута на 170Ц степени, затим још 15 минута на 160Ц степени, а затим се остави у угашеној рерни још 15 минута.

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести