ОВО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈПОПУЛАРНИЈИХ ДЕСЕРТА НА СВЕТУ: ОД само три састојка направите јапански памук колач
Овај колач се убраја међу најпопуларније светске посластице.
Од само три састојака добићете веома лаган, мекан, савршен пенасти укус колача од сира.
Специфичност се добија тиме што се печење колача врши у посуди која је окружене врелом водом, познатије као водено купатило.
Када будете пробали памук колач, уверени смо да ће постати омиљен и у вашем дому.
Састојци
3 јаја
120 г крем сира
120 грама беле чоколаде
Припрема:
Чоколаду отопити на пари. Умутити беланца у чврсти снег.
У отопљену чоколаду сипати крем сир, мешати док се не добије глатка смеса, додати жуманца, наставити са мешањем, потом постепено и снег од беланаца. Мешати све док не нестану грудвице.
Калуп у коме ћете пећи колач премазати путером, обложити папиром за печење, па на њега сипати смесу.
Калуп ставите у већу посуду (идеалан би био плех из рерне), сипајте врелу воду у плех до трећине нашег калупа, све заједно пажљиво ставите у рерну. Потребно је да направимо водено купатило.
Колач се пече у три етапе: 15 минута на 170Ц степени, затим још 15 минута на 160Ц степени, а затим се остави у угашеној рерни још 15 минута.