Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

HOLANDEZ SOS SAVRŠEN UZ HRSKAVU PILETINU Uživaćete u bogatstvu ukusa, a pravi se za tren oka

21.08.2024. 19:34 19:47
Piše:
Foto: YoutubePrintscreen/RecipeTin Eats

Francuski sos koji se pravi od maslaca, žumanca, sok od limuna ili sirćeta, belog vina i začina (so i biber).

Uglavnom se servira topao, uz ribu, povrće, meso ili jaja.

Potrebno je

1 žumance

1 kašičica vode

1 kašičica limunovog soka

110 g putera

prstohvat soli

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte vodu, žumance, limunov sok i so. Otopite maslac dok ne zapeni, pa umutite smesu sa žumancima i postepeno dodajte vreo maslac. Neprestano mutite, nekih 30 sekundi kako biste dobili savršen sos. 

Dnevnik/Alo.rs

Piše:
Pošaljite komentar
JAGODE NA 8 NOVIH NAČINA: Omiljeno prolećno voće možete probati u koktelu, ali i kao deo kiselog i ljutog sosa

JAGODE NA 8 NOVIH NAČINA: Omiljeno prolećno voće možete probati u koktelu, ali i kao deo kiselog i ljutog sosa

09.05.2024. 14:46 15:00