light rain
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГРЦИ ПУНЕ ПАПРИКЕ НА ОВАЈ НАЧИН Веома су сочне, нећете им одолети ГОТОВЕ за само 25 минута

29.07.2024. 12:29 12:39
Пише:
Извор: Pixabay, ilustracija

Осетите мирис медитерана на вашој трпези уз савршен спој традиције и грчке кухиње.

Пуњеним паприкама по рецепту Грка ретко ко може да одоле. Зато обавезно испробајте ово сочно јело, које је идеално за летњи период, а преукусно.

Састојци који су вам потребни:

6 паприка бабура

360 гр туњевине

250 мл грчког јогурта

кашика сенфа

1 млади лук

сок од пола лимуна

80 гр кикирикија

со и бибер

50 гр качкаваља

Припрема:

Узмите паприке, пресеците на пола, ставите у плех и пеците у рерни на 220 ц око 20 минута. За то време направите надев. Помешајте туњевину, грчки јогурт, сенф, млади лук, сок од лимуна и кикирики. Посолите и побиберите. Надевајте паприке, на крају додајте рендани качкаваљ, и запеците још 5 минута на 220ц.

Дневник/Стил.курир

Аутор:
Пошаљите коментар