Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

GRCI PUNE PAPRIKE NA OVAJ NAČIN Veoma su sočne, nećete im odoleti GOTOVE za samo 25 minuta

29.07.2024. 12:29 12:39
Piše:
Foto: Pixabay, ilustracija

Osetite miris mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje.

Punjenim paprikama po receptu Grka retko ko može da odole. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za letnji period, a preukusno.

Sastojci koji su vam potrebni:

6 paprika babura

360 gr tunjevine

250 ml grčkog jogurta

kašika senfa

1 mladi luk

sok od pola limuna

80 gr kikirikija

so i biber

50 gr kačkavalja

Priprema:

Uzmite paprike, presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220c.

Dnevnik/Stil.kurir

Piše:
Pošaljite komentar