GRCI PUNE PAPRIKE NA OVAJ NAČIN Veoma su sočne, nećete im odoleti GOTOVE za samo 25 minuta
29.07.2024.
12:29
12:39
Komentari (0)
Osetite miris mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje.
Punjenim paprikama po receptu Grka retko ko može da odole. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za letnji period, a preukusno.
Sastojci koji su vam potrebni:
6 paprika babura
360 gr tunjevine
250 ml grčkog jogurta
kašika senfa
1 mladi luk
sok od pola limuna
80 gr kikirikija
so i biber
50 gr kačkavalja
Priprema:
Uzmite paprike, presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220c.
Dnevnik/Stil.kurir