Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FRANCUSKA SUPA KOJA LEČI PREHLADU Otkrijte kako da za 10 minuta PRIPREMITE ovaj ukusan i lekovit recept

28.03.2025. 20:45 21:10
Piše:
Izvor:
Krstarica/Dnevnik
supa
Foto: freepik, ilustracija

Ova sjajna supa se na provansalskom naziva Aigo boulido što bukvalno znači „ključala voda“. Samo ime sugeriše da se pravi veoma jednostavno, ali joj ukus zato nimalo ne manjka – čak naprotiv!

Francuzima je ovo najbrža i najednostavnija supa na svetu – pravi se za 10min, veoma je ukusna a koristi se i kao lek za prehladu.

Sastojci:

– litar vode (za 3 ili 4 osobe)

– soli po ukusu

– jedan list sušenog lovora

– par sušenih listića žalfije

– 3 srednja čena belog luka

– biber po želji

– hleb – manje kriške, kačkavalj, malo maslinovog ulja

Priprema:

Vodu posolite, ubacite beli luk, list lovora i kada proključa kuvajte poklopljeno 10-15 minuta. U međuvremenu na malo maslinovog ulja prepecite hleb dok lepo ne porumeni. Dok je hleb još topao izrendajte malo kačkavalja na na vrhu.  Sklonite supu sa vatre, dodajte listiće žalfije i poklopite.

U svaki tanjir ubacite po jedan skuvani čen belog luka i izgnječite, stavite prepečeni hleb sa kačkvaljem, dodajte bibera po želji i prelite sa supom (lovor i žalfiju možete pre toga ukloniti iz tečnosti).

Izvor:
Krstarica/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar