Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) ОВА СЛАВСКА ПОГАЧА ЈЕ ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ Један састојак је прави меком к'о душа

04.11.2024. 17:22 17:28
Пише:
погача
Фото: Printscreen

Брзо и лако се припреми, само пратите упутства на видеу и у тексту.

Ова путер погача је више него добра за било какву врсту славља, а можете је припремати и за крсну славу. Не само да је декоративна, већ и изузетно издашна и укусна. 

Ево шта ће вам бити потребно за припрему, од састојака и како тече поступак припреме погаче.

Састојци за тесто:

  • 900 грама брашна

  • 100 грама брашна за посипање

  • 1 кашичица шећера

  • 1 јаје

  • 1,5 кашичица соли

  • 50 милилитара уља

  • 450 милилитара воде

  • 1 жуманце за премазивање

У посуду сипајте 900 грама брашна. Са стране одвојте у једну посуду 450 мл воде, у коју додајете 1 кашичицу шећера, 30 грама квасца и 2 кашике брашна и добро промешате, да се квасац активира. 

Када квасац надође сипајте смесу у чинију са брашном у коју додајете једно јаје и 50 мл уља и једну кашичицу соли. Замесите тесто, треба да буде средње чврстине.

Затим га извадите из посуде на површину где сте посули брашно и добро га израдите да буде глатко. Затим тесто поделите на 4 једнака дела и један који треба да буде за пола мањи од остала 4 дела. Оставите тесто да одмори, покријте га. 

Затим га извадите на површину где сте сипали брашно и развуците тесто једну по једну јуфку да образују круг. 

Развучену кору премажите отопљеним путером, затим покријте следећом кором у направите ролат.

Исто урадите и са следеће две коре.

Затим сваки од ролата исеците на кришке дебљине 2 цм и ређајте их у посуду за печење коју сте претходно обложили пек папиром и премазали уљем. Ређајте један комад на други тако да образују низ као када домине падну једна на другу. 

У средишњи део ставите најмањи део теста који сте одвојили и премажите погачу обилно умућеним жуманцетом.

Поспите и семе по жељи, чија или сусам. Покријте крпом и оставите да погача надође. 

Загрејте рерну на 200 степени и чим убаците погачу смањите температуру на 180 степени и пеците 30 минута. 

Извор:
Srbija danas
Пише:
Пошаљите коментар
КОЛИКО КОШТА СЛАВА Припремите се на велике издатке САМО ЗА СЛАТКО ИЗДВОЈИЋЕТЕ ПОЗАМАШНУ СУМУ А тек цена жита!
слава

КОЛИКО КОШТА СЛАВА Припремите се на велике издатке САМО ЗА СЛАТКО ИЗДВОЈИЋЕТЕ ПОЗАМАШНУ СУМУ А тек цена жита!

28.10.2024. 17:00 11:35
СЕЗОНА СЛАВА ПОЧИЊЕ: Ево које ствари никако не би требало поклањати драгим људима
слава

СЕЗОНА СЛАВА ПОЧИЊЕ: Ево које ствари никако не би требало поклањати драгим људима

21.10.2024. 13:16 13:46