overcast clouds
12°C
08.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9902
usd
108.5051
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фантастичан ЏЕМ ОД КРУШКЕ са ванилом: Рецепт који буди сва чула, породица ће га обожавати

30.07.2024. 12:05 12:24
Пише:
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Искористите ово, готово симболично, захлађење, мало се потрудите и учините свој доручак, или вечеру, омиљеним оброком у наредним месецима...

Џем од крушке са аромом ваниле је сигурно нешто што до сада нисте испробали, а уколико правите џемове, овај рецепт немојте да пропустите.

Џем од крушке је укусан начин да се сачува летња свежина овог воћа и ужива у његовом богатом укусу и текстури током целе године.

Овај једноставан рецепт омогућава да се крушке претворе у слатку посластицу која ће освежити ваш доручак или послужити као савршен додатак вашим омиљеним сланим или слатким јелима.

Ево како се спрема овај фантастични џем...

Састојци:

2 ванилина шећера

400 мл сока од лимуна

2 кг крушака, ојуштених, очишћених и исечених на коцкице

750 г јабука, ојуштених, очишћених и исечених на коцкице

1 кг смеђег шећера

Припрема:

За џем прво припремите тегле тако што ћете их добро опрати у врућој води детерџентом. Исперите, оцедите и затим ставите у загрејану рерну, док  џем не буде спреман.

Ванилин шећер помешајте са 100 мл лимуновог сока, мешајући док се не истопи.

Сипајте 570 мл воде у шерпу и убаците крушке, сок од лимуна помешан са ванилиним шећером и кувајте на лаганој ватри са поклопцем, повремено мешајући, 35 минута. Додајте јабуке и кувајте још 10 минута. Додајте шећер и повећавајте температуру док не проври. Кувајте 35 минута, често мешајући. Додајте остатак лимуновог сока и кувајте 5 минута.

Сипајте џем у посуду и оставите да одстоји 10 минута да се воће распореди. Прелијте џем у тегле и добро затворите.

Informеr.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
НАШЕ БАКЕ СУ ИХ ПРАВИЛЕ: Крушке у сирупу, најбоља посна посластица

НАШЕ БАКЕ СУ ИХ ПРАВИЛЕ: Крушке у сирупу, најбоља посна посластица

30.05.2024. 13:54 14:07
 ЗАШТО СЕ „ПАДА” БАШ СА КРУШКЕ Порекло ове изреке везује се за зле ствари, а ево због чега

 ЗАШТО СЕ „ПАДА” БАШ СА КРУШКЕ Порекло ове изреке везује се за зле ствари, а ево због чега

08.02.2024. 15:40 16:07
ЏЕМ ОД СМОКАВА без шећера: Штета да не искористите сезону

ЏЕМ ОД СМОКАВА без шећера: Штета да не искористите сезону

10.07.2024. 13:11 13:24