Фантастичан ЏЕМ ОД КРУШКЕ са ванилом: Рецепт који буди сва чула, породица ће га обожавати
Искористите ово, готово симболично, захлађење, мало се потрудите и учините свој доручак, или вечеру, омиљеним оброком у наредним месецима...
Џем од крушке са аромом ваниле је сигурно нешто што до сада нисте испробали, а уколико правите џемове, овај рецепт немојте да пропустите.
Џем од крушке је укусан начин да се сачува летња свежина овог воћа и ужива у његовом богатом укусу и текстури током целе године.
Овај једноставан рецепт омогућава да се крушке претворе у слатку посластицу која ће освежити ваш доручак или послужити као савршен додатак вашим омиљеним сланим или слатким јелима.
Ево како се спрема овај фантастични џем...
Састојци:
2 ванилина шећера
400 мл сока од лимуна
2 кг крушака, ојуштених, очишћених и исечених на коцкице
750 г јабука, ојуштених, очишћених и исечених на коцкице
1 кг смеђег шећера
Припрема:
За џем прво припремите тегле тако што ћете их добро опрати у врућој води детерџентом. Исперите, оцедите и затим ставите у загрејану рерну, док џем не буде спреман.
Ванилин шећер помешајте са 100 мл лимуновог сока, мешајући док се не истопи.
Сипајте 570 мл воде у шерпу и убаците крушке, сок од лимуна помешан са ванилиним шећером и кувајте на лаганој ватри са поклопцем, повремено мешајући, 35 минута. Додајте јабуке и кувајте још 10 минута. Додајте шећер и повећавајте температуру док не проври. Кувајте 35 минута, често мешајући. Додајте остатак лимуновог сока и кувајте 5 минута.
Сипајте џем у посуду и оставите да одстоји 10 минута да се воће распореди. Прелијте џем у тегле и добро затворите.
Informеr.rs/ Дневник