ЏЕМ ОД СМОКАВА без шећера: Штета да не искористите сезону
10.07.2024.
13:11
13:24
Коментари (0)
Кору не морате љуштити, јер она додаје густину
Смокве су веома здраво воће, а будући да су саме по себи слатке, ако одаберете оне сасвим зреле, нема потребе да у џем додајете шећер.
Састојци:
3кг зрелих смокава
2 наранџе - сок
2 лимуна - сок
мало рума
Припрема
Смокве лагано обрисати, одрезати им петељке, преполовити и убацити у лонац дебљег дна. Кору не морате љуштити јер она додаје густину.
Кувати на умереној температури уз мешање око 40 минута.
На крају исцедити наранџе и лимун, додати рум. Угрејати тегле на 100°ц и улити врућ џем.
Вратити у рерну и оставити да се хлади.
Вијести.ме/ Дневник