Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fantastičan DŽEM OD KRUŠKE sa vanilom: Recept koji budi sva čula, porodica će ga obožavati

30.07.2024. 12:05 12:24
Piše:
Foto: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Iskoristite ovo, gotovo simbolično, zahlađenje, malo se potrudite i učinite svoj doručak, ili večeru, omiljenim obrokom u narednim mesecima...

Džem od kruške sa aromom vanile je sigurno nešto što do sada niste isprobali, a ukoliko pravite džemove, ovaj recept nemojte da propustite.

Džem od kruške je ukusan način da se sačuva letnja svežina ovog voća i uživa u njegovom bogatom ukusu i teksturi tokom cele godine.

Ovaj jednostavan recept omogućava da se kruške pretvore u slatku poslasticu koja će osvežiti vaš doručak ili poslužiti kao savršen dodatak vašim omiljenim slanim ili slatkim jelima.

Evo kako se sprema ovaj fantastični džem...

Sastojci:

2 vanilina šećera

400 ml soka od limuna

2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice

750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice

1 kg smeđeg šećera

Priprema:

Za džem prvo pripremite tegle tako što ćete ih dobro oprati u vrućoj vodi deterdžentom. Isperite, ocedite i zatim stavite u zagrejanu rernu, dok  džem ne bude spreman.

Vanilin šećer pomešajte sa 100 ml limunovog soka, mešajući dok se ne istopi.

Sipajte 570 ml vode u šerpu i ubacite kruške, sok od limuna pomešan sa vanilinim šećerom i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, povremeno mešajući, 35 minuta. Dodajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer i povećavajte temperaturu dok ne provri. Kuvajte 35 minuta, često mešajući. Dodajte ostatak limunovog soka i kuvajte 5 minuta.

Sipajte džem u posudu i ostavite da odstoji 10 minuta da se voće rasporedi. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite.

Informer.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
NAŠE BAKE SU IH PRAVILE: Kruške u sirupu, najbolja posna poslastica

NAŠE BAKE SU IH PRAVILE: Kruške u sirupu, najbolja posna poslastica

30.05.2024. 13:54 14:07
 ZAŠTO SE „PADA” BAŠ SA KRUŠKE Poreklo ove izreke vezuje se za zle stvari, a evo zbog čega

 ZAŠTO SE „PADA” BAŠ SA KRUŠKE Poreklo ove izreke vezuje se za zle stvari, a evo zbog čega

08.02.2024. 15:40 16:07
DŽEM OD SMOKAVA bez šećera: Šteta da ne iskoristite sezonu

DŽEM OD SMOKAVA bez šećera: Šteta da ne iskoristite sezonu

10.07.2024. 13:11 13:24