Fantastičan DŽEM OD KRUŠKE sa vanilom: Recept koji budi sva čula, porodica će ga obožavati
Iskoristite ovo, gotovo simbolično, zahlađenje, malo se potrudite i učinite svoj doručak, ili večeru, omiljenim obrokom u narednim mesecima...
Džem od kruške sa aromom vanile je sigurno nešto što do sada niste isprobali, a ukoliko pravite džemove, ovaj recept nemojte da propustite.
Džem od kruške je ukusan način da se sačuva letnja svežina ovog voća i uživa u njegovom bogatom ukusu i teksturi tokom cele godine.
Ovaj jednostavan recept omogućava da se kruške pretvore u slatku poslasticu koja će osvežiti vaš doručak ili poslužiti kao savršen dodatak vašim omiljenim slanim ili slatkim jelima.
Evo kako se sprema ovaj fantastični džem...
Sastojci:
2 vanilina šećera
400 ml soka od limuna
2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
1 kg smeđeg šećera
Priprema:
Za džem prvo pripremite tegle tako što ćete ih dobro oprati u vrućoj vodi deterdžentom. Isperite, ocedite i zatim stavite u zagrejanu rernu, dok džem ne bude spreman.
Vanilin šećer pomešajte sa 100 ml limunovog soka, mešajući dok se ne istopi.
Sipajte 570 ml vode u šerpu i ubacite kruške, sok od limuna pomešan sa vanilinim šećerom i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, povremeno mešajući, 35 minuta. Dodajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer i povećavajte temperaturu dok ne provri. Kuvajte 35 minuta, često mešajući. Dodajte ostatak limunovog soka i kuvajte 5 minuta.
Sipajte džem u posudu i ostavite da odstoji 10 minuta da se voće rasporedi. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite.
Informer.rs/ Dnevnik