РЕЦЕПТ ДАНА
ЏЕЈМИ ОЛИВЕР ПРАВИ ДОРУЧАК ОД ОСТАТАКА НОВОГОДИШЊЕГ ПЕЧЕЊА Ево који су вам састојци потребни, А ВРСТА МЕСА НИЈЕ БИТНА
После празника увек остаје доста хране, а често се дешава да људи не желе да једу данима исту храну. Ипак, не мора све да заврши у канти.
Ево како да остатке печења претворите у укусна јела.
Није битно да ли сте правили свињско печење, печено пиле или ћурку, за овај рецепт можете да искористите остатке било ког меса.
Новогодишњи доручак од остатака печења
Састојци:
1/2 главице црног лука
100-200 г остатака печења (најбоље пилећег или ћурећег)
1 кромпир
уље и путер
мало влашца
2-4 јајета
Кромпир исеците на коцкице, па пропржите на уљу док не постане хрскав и златан.
Остатке печења исцепкајте, па додајте у тигањ у којем сте загрејали мало уља и истопили мало путера.
Додајте и сецкани црни лук и пржите док лук не омекша. Затим додајте кромпир и посолите.
Поспите влашцем и склоните са шпорета.
У другом тигању направите јаја на око и ставите преко меса и кромпира и доручак је спреман.
Aко сте пекли прасетину, немојте је пржити, само је додајте у топао кромпир.