ДОМАЋИ ЏЕМ ОД ЈАГОДА: Потребна су вам само 3 састојка, спрема се за пола сата, а укус му је просто неодољив
Јагоде су многима омиљено црвено воће, па зашто, онда, не бисте за пола сата направили себи и својим укућанима овај фантастчан слатки намаз.
Ако сте љубитељ мармелада и џемова предлажемо вам да пробате овај експресно брз рецепт за домаћи џем од јагода.
Џем од јагода многима је најдражи слатки воћни намаз, а за његову припрему требаће вам само 3 састојка.
Потребно је
500 г јагода
1 ½ шоља шећера
сок од једног лимуна
1 стерилисана тегла
Припрема
Јагоде најпре очистите од петељки и добро операте. Исецкајте их и ставите у већу ватросталну посуду, па их пошећерите и додајте лимунов сок.
Добро промешајте састојке, ставите посуду у микроталасну и појачајте на најјачу температуру на четири минута. Након тога, извадите посуду, поново промешајте смесу, а затим вратите на још 15 минута.
За то време узмите тањир и ставите га да одстоји у замрзивачу. Када приметите да ће џем прокључасти, искључите микроталасну, промешајте га, оставите да се „смири”, па поново вратите и наставите кување.
Након 15 минута џем ће бити још увек прилично редак, а проверићете да ли је готов тако што ћете извадити тањир из замрзивача и сипати једну кашику џема на њега, а затим га вратите у замрзивач на два до три минута. Ако је џем довољно густ, значи да је готов.
Напомена
Ако вам се учини да је још увек редак, вратите га у микроталасну и кувајте још који минут, а затим поновите тест. Сипајте џем у стерилисане тегле и уживајте у укусу.
Zdravljе.Kurir.rs/ Дневник