Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DOMAĆI DŽEM OD JAGODA: Potrebna su vam samo 3 sastojka, sprema se za pola sata, a ukus mu je prosto neodoljiv

10.05.2024. 14:10 14:28
Piše:
Foto: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Jagode su mnogima omiljeno crveno voće, pa zašto, onda, ne biste za pola sata napravili sebi i svojim ukućanima ovaj fantastčan slatki namaz.

Ako ste ljubitelj marmelada i džemova predlažemo vam da probate ovaj ekspresno brz recept za domaći džem od jagoda.

Džem od jagoda mnogima je najdraži slatki voćni namaz, a za njegovu pripremu trebaće vam samo 3 sastojka.

Potrebno je

500 g jagoda

1 ½ šolja šećera

sok od jednog limuna

1 sterilisana tegla

Priprema

Jagode najpre očistite od peteljki i dobro operate. Iseckajte ih i stavite u veću vatrostalnu posudu, pa ih pošećerite i dodajte limunov sok.

Dobro promešajte sastojke, stavite posudu u mikrotalasnu i pojačajte na najjaču temperaturu na četiri minuta. Nakon toga, izvadite posudu, ponovo promešajte smesu, a zatim vratite na još 15 minuta.

Za to vreme uzmite tanjir i stavite ga da odstoji u zamrzivaču. Kada primetite da će džem proključasti, isključite mikrotalasnu, promešajte ga, ostavite da se „smiri”, pa ponovo vratite i nastavite kuvanje.

Nakon 15 minuta džem će biti još uvek prilično redak, a proverićete da li je gotov tako što ćete izvaditi tanjir iz zamrzivača i sipati jednu kašiku džema na njega, a zatim ga vratite u zamrzivač na dva do tri minuta. Ako je džem dovoljno gust, znači da je gotov.

Napomena

Ako vam se učini da je još uvek redak, vratite ga u mikrotalasnu i kuvajte još koji minut, a zatim ponovite test. Sipajte džem u sterilisane tegle i uživajte u ukusu.

Zdravlje.Kurir.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
JAGODE NA 8 NOVIH NAČINA: Omiljeno prolećno voće možete probati u koktelu, ali i kao deo kiselog i ljutog sosa

JAGODE NA 8 NOVIH NAČINA: Omiljeno prolećno voće možete probati u koktelu, ali i kao deo kiselog i ljutog sosa

09.05.2024. 14:46 15:00
EVO KAKO OPRATI JAGODE DA PESTICIDI I BAKTERIJE NESTANU ODMAH Omiljeno voće može biti opasno ako ne pazimo

EVO KAKO OPRATI JAGODE DA PESTICIDI I BAKTERIJE NESTANU ODMAH Omiljeno voće može biti opasno ako ne pazimo

12.04.2024. 11:33 12:45
OVAKO IZGLEDAJU DOMAĆE JAGODE: Ne nasedajte na podvale prodavaca, jedna stvar ih razlikuje od uvoznih

OVAKO IZGLEDAJU DOMAĆE JAGODE: Ne nasedajte na podvale prodavaca, jedna stvar ih razlikuje od uvoznih

30.04.2024. 13:57 14:07