Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DOMAĆI ČIKEN NAGETSI PRSTE DA POLIŽEŠ Toliko su ukusni da ćete zaboraviti na kupovne

01.04.2025. 21:23 21:36
Piše:
Izvor:
Glosi/Espreso
храна
Foto: pixabay/ilustracija

Ukoliko želite brz i ukusan obrok, ovi čiken-nagetsi savršen su izbor za vas!

Priprema je veoma jednostavna i zaista ne zahteva puno vremena, a rezultat je čista rapsodija ukusa.

Svako ko je isprobao ovaj recept može potvrditi da su ove pohovane mesne kuglice bolje od bilo kojih kupovnih, u šta se lako možete uveriti i sami.
 

Sastojci:

Piletina bez kosti (200g)
so (1 kašičica)
ulje (2 kašike)
1 luk srednje veličine
šargarepa (1/4 šolje)
Beli luk u prahu ili pasta od belog luka od đumbira (1 kašičica)
Đumbir u prahu (1 kašičica)
Kim u prahu (1 kašičica)
biber u prahu (1 kašičica)
Crveni čili u prahu (1 kašika)
Seckani korijander
kuvani krompir (200 g)
so (1/4 kašičice)
Mocarela sir (opciono) (1/4 šolje)
 

Priprema:

Pileće filete prokuvajte u zasoljenoj provreloj vodi oko 8 minuta. Potom tako prokuvanu piletinu iseckajte na što je sitnije moguće, gotovo cepkane delove.
Na ulju propržite sitno seckani luk kom ćete dodati i sitno seckanu šargarepu, piletinu, beli luk u prahu, đumbir, biber i kim u prahu, crveni čili i korijander. Sve zajedno krčkajte i mešajte oko 4-5 minuta.
Potom dodajte narendani kuvani krompir i mešajte još 3-4 minuta na srednjoj vatri. Dodajte soli i narendane mocarele.
Kada se sve sjedini sklonite sa vatre i rukama napravirte jednake kuglice. Svaku kuglicu zasebno umočite sa svih strana u prethodno umućeno jaje, pa potom sa svih strana uvaljajte u prezle.
Tako pripremljene kuglice pržite u dubokom vrelom ulju i ručak je gotov za tili čas. Prijatno!

Glosi.Espreso

Izvor:
Glosi/Espreso
Piše:
Pošaljite komentar
PROBAJTE KVRGUŠU Hrskava kora i sočna piletina – jednostavna a savršena kombinacija
пита

PROBAJTE KVRGUŠU Hrskava kora i sočna piletina – jednostavna a savršena kombinacija

20.02.2025. 12:04 12:07
TRIK ZA SAVRŠENU KARBONARU SA PILETINOM Lagana, ukusna i bez trunke pavlake!

Italijanski klasik na novi način

карбонара

TRIK ZA SAVRŠENU KARBONARU SA PILETINOM Lagana, ukusna i bez trunke pavlake!

15.02.2025. 12:43 12:49