DOMAĆI ČIKEN NAGETSI PRSTE DA POLIŽEŠ Toliko su ukusni da ćete zaboraviti na kupovne
Ukoliko želite brz i ukusan obrok, ovi čiken-nagetsi savršen su izbor za vas!
Priprema je veoma jednostavna i zaista ne zahteva puno vremena, a rezultat je čista rapsodija ukusa.
Svako ko je isprobao ovaj recept može potvrditi da su ove pohovane mesne kuglice bolje od bilo kojih kupovnih, u šta se lako možete uveriti i sami.
Sastojci:
Piletina bez kosti (200g)
so (1 kašičica)
ulje (2 kašike)
1 luk srednje veličine
šargarepa (1/4 šolje)
Beli luk u prahu ili pasta od belog luka od đumbira (1 kašičica)
Đumbir u prahu (1 kašičica)
Kim u prahu (1 kašičica)
biber u prahu (1 kašičica)
Crveni čili u prahu (1 kašika)
Seckani korijander
kuvani krompir (200 g)
so (1/4 kašičice)
Mocarela sir (opciono) (1/4 šolje)
Priprema:
Pileće filete prokuvajte u zasoljenoj provreloj vodi oko 8 minuta. Potom tako prokuvanu piletinu iseckajte na što je sitnije moguće, gotovo cepkane delove.
Na ulju propržite sitno seckani luk kom ćete dodati i sitno seckanu šargarepu, piletinu, beli luk u prahu, đumbir, biber i kim u prahu, crveni čili i korijander. Sve zajedno krčkajte i mešajte oko 4-5 minuta.
Potom dodajte narendani kuvani krompir i mešajte još 3-4 minuta na srednjoj vatri. Dodajte soli i narendane mocarele.
Kada se sve sjedini sklonite sa vatre i rukama napravirte jednake kuglice. Svaku kuglicu zasebno umočite sa svih strana u prethodno umućeno jaje, pa potom sa svih strana uvaljajte u prezle.
Tako pripremljene kuglice pržite u dubokom vrelom ulju i ručak je gotov za tili čas. Prijatno!