clear sky
4°C
21.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРОБАЈТЕ КВРГУШУ Хрскава кора и сочна пилетина – једноставна а савршена комбинација

20.02.2025. 12:04 12:07
Пише:
Извор:
Dnevnik/ Klix.ba
пита
Фото: Pixabay.com

Пита квргуша је традиционално босанско јело које се најчешће припрема у Крајини.

Tесто је сличног састава као за палачинке и излива се у тепсију, а током печења на површини добија неправилне „кврге”, по чему је јело и добило назив.

Квргуша се обично служи уз кисело млеко или павлаку и омиљена је због своје једноставне припреме, а ова варијанта има у саставу и пилетину. 

Састојци

800 г пилећег меса

500 г брашна 

4 јаја

1 кашичица соли

½ кашичице бибера

1 кашика мешавине зачина

2 кашике маслиновог уља

кашика маслаца 

1 кесица прашка за пециво

2 шоље млека

400 г мешане свеже салате

Припрема

Месо исећи на комаде, пропржити на уљу и маслацу, посолити и побиберити, те додати мешавину зачина. У дубљој посуди умутити јаја с млеком, додати помешано брашно и прашак за пециво. Мутити да се састојци сједине и добије гушћа маса.

Припремљено месо поређати у тепсији, прелити припремљеном масом и пећи у рерни на 180 степени око 30 минута. Послужити са мешаном салатом.

Извор:
Dnevnik/ Klix.ba
Пише:
Пошаљите коментар