ПРОБАЈТЕ КВРГУШУ Хрскава кора и сочна пилетина – једноставна а савршена комбинација
Пита квргуша је традиционално босанско јело које се најчешће припрема у Крајини.
Tесто је сличног састава као за палачинке и излива се у тепсију, а током печења на површини добија неправилне „кврге”, по чему је јело и добило назив.
Квргуша се обично служи уз кисело млеко или павлаку и омиљена је због своје једноставне припреме, а ова варијанта има у саставу и пилетину.
Састојци
800 г пилећег меса
500 г брашна
4 јаја
1 кашичица соли
½ кашичице бибера
1 кашика мешавине зачина
2 кашике маслиновог уља
кашика маслаца
1 кесица прашка за пециво
2 шоље млека
400 г мешане свеже салате
Припрема
Месо исећи на комаде, пропржити на уљу и маслацу, посолити и побиберити, те додати мешавину зачина. У дубљој посуди умутити јаја с млеком, додати помешано брашно и прашак за пециво. Мутити да се састојци сједине и добије гушћа маса.
Припремљено месо поређати у тепсији, прелити припремљеном масом и пећи у рерни на 180 степени око 30 минута. Послужити са мешаном салатом.