broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДОДАЈТЕ ОВО У ТЕСТО И КИФЛИЦЕ ЋЕ БИТИ СВЕЖЕ И ТРЕЋИ ДАН Проверени трик који даје резултате

24.05.2024. 12:45 13:04
Пише:
Извор: ilustracija / Pixabay.com

Додајте ову намирницу у тесто и пециво ће да буде дуго укусно, мекано и ваздушасто.

Скроб је намирница која помаже код свих врста теста. Захваљујући њему, тесто ће да буде прозрачније, а пециво много укусније и остаће свеже данима. Битно је да скроб прво помешате са брашном, па тек онда додате у тесто. Немојте да га додајете са неким другим састојцима. Препоручује се да на четири шоље брашна ставите једну кашику скроба. Онда наставите да пратите рецепт и оставите тесто да нарасте, као и иначе.

За најбоље пециво, можете да додате и јабуково сирће. Додајте кашику јабуковог сирћета у свако тесто.

А ево које су најчешће грешке када месите тесто

Предуго месите тесто

Ако предуго месите тесто оно ће постати тврдо. Потребно је да месите само док се састојци не сједине.

Нисте добро подмазали плех или не користите папир за печење

У том случају ће се тесто залепити за дно и кифлице или пециво које правите, неће успети.

Отварате врата рерне

Немојте да отварате врата рерне док печете тесто јер се температура смањује а тесто сплашњава.

Сечете пециво чим га извадите из рерне

Кад извадите из рерне оставите да се пециво добро охлади па тек онда сеците.

Trpеza.Alo.rs

 

Аутор:
Пошаљите коментар
НАРАШЋЕ ЗА САМО 15 МИНУТА: Тесто без квасца за све врсте пецива

НАРАШЋЕ ЗА САМО 15 МИНУТА: Тесто без квасца за све врсте пецива

15.04.2024. 14:16 14:24
ЛАЖНА ПИЦА БЕЗ БРАШНА Ово поврће је основа за тесто; Укусна је као и права

ЛАЖНА ПИЦА БЕЗ БРАШНА Ово поврће је основа за тесто; Укусна је као и права

11.04.2024. 21:29 21:41