DODAJTE OVO U TESTO I KIFLICE ĆE BITI SVEŽE I TREĆI DAN Provereni trik koji daje rezultate
Dodajte ovu namirnicu u testo i pecivo će da bude dugo ukusno, mekano i vazdušasto.
Skrob je namirnica koja pomaže kod svih vrsta testa. Zahvaljujući njemu, testo će da bude prozračnije, a pecivo mnogo ukusnije i ostaće sveže danima. Bitno je da skrob prvo pomešate sa brašnom, pa tek onda dodate u testo. Nemojte da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima. Preporučuje se da na četiri šolje brašna stavite jednu kašiku skroba. Onda nastavite da pratite recept i ostavite testo da naraste, kao i inače.
Za najbolje pecivo, možete da dodate i jabukovo sirće. Dodajte kašiku jabukovog sirćeta u svako testo.
A evo koje su najčešće greške kada mesite testo
Predugo mesite testo
Ako predugo mesite testo ono će postati tvrdo. Potrebno je da mesite samo dok se sastojci ne sjedine.
Niste dobro podmazali pleh ili ne koristite papir za pečenje
U tom slučaju će se testo zalepiti za dno i kiflice ili pecivo koje pravite, neće uspeti.
Otvarate vrata rerne
Nemojte da otvarate vrata rerne dok pečete testo jer se temperatura smanjuje a testo splašnjava.
Sečete pecivo čim ga izvadite iz rerne
Kad izvadite iz rerne ostavite da se pecivo dobro ohladi pa tek onda secite.
Trpeza.Alo.rs