НАРАШЋЕ ЗА САМО 15 МИНУТА: Тесто без квасца за све врсте пецива
Уколико желите да направите кифлице са џемом или пицу, а немате превише времена – имамо решење за вас.
Прављење кифлица, пецива нам увек одузме доста времена, јер морамо да чекамо да тесто нарасте. Али, искусне домаћице имају решење и за то.
Од овог теста за које вам је потребно само 15-ак минута можете да припремите пице, пите, пецива, колаче, кифлице…
Потребно је:
600 грама брашна;
300 мл воде;
200 г маслаца или маргарина;
1 јаје;
1 кашика сирћета;
пола кашике соли.
Припрема:
Брашно просејати.
У посебној чинији помешати воду, сирће, со и јаје. Добро измешати.
Затим додајте брашно и умесите тесто.
Тесто мора бити еластично и такво да се не лепи за руке.
Ставите тесто на сто посут брашном и поделите га на два дела. Први део развијте што је могуће тање, на око 3 милиметра дебљине.
Маргарин, такође поделите на два дела. Прво тесто премажите са половином маргарина.
Затим исто урадите са другим тестом, па га преклопите преко првог дела теста. Уваљајте тесто у ролат.
Затим ролат савијте у облик пужа. Пуж од теста ставите у кесу и оставите у фрижидер на 15 минута, а може и дуже.
Када тесто извадите из фрижидера, поново га развијте па сложите у облик правоугаоника. Од добијеног теста правите жељена пецива.
Krstaricu.rs/ Дневник