ДОДАЈТЕ МЛЕКУ САМО МРВИЦУ ОВОГА И НЕЋЕ СЕ ПОКВАРИТИ Једноставним триком сачувајте свежину
Овај једноставан трик, уз правилно складиштење, може вам помоћи да млеко дуже остане свеже и безбедно за конзумацију.
Млеко је једна од основних намирница у скоро сваком домаћинству, а начин на који га чувамо може значајно да утиче на то колико ће трајати и остати свеже.
Без обзира на то да ли користите пуномасно или обрано млеко, правилан начин складиштења може да продужи његов рок трајања и сачува квалитет. Поред температуре фрижидера, важну улогу играју и начин затварања амбалаже и место на којем га држите.
Како правилно чувати млеко?
Иако је датум на паковању користан, најпоузданији показатељи свежине су мирис и укус. Уколико желите да млеко остане свеже што дуже, постоји неколико једноставних трикова.
Стручњаци препоручују чување млека на температури од око 3 степена Целзијуса, што значи да га треба сместити на доњу полицу фрижидера, ближе "леђима" где је температура стабилнија. Такође, важно је да амбалажа буде добро затворена јер излагање ваздуху убрзава кварење.
Један необичан савет који многи не знају јесте да додавање прстохвата соли у млеко може продужити његову свежину. Со делује као конзерванс и успорава кварење, а мала количина неће променити укус млека.
Овај једноставан трик, уз правилно складиштење, може вам помоћи да млеко дуже остане свеже и безбедно за конзумацију.