ЧУВЕНИ БАЛОН УШТИПЦИ ЗА ЈУТРО Овај једноставни рецепт ПОТПУНО ЋЕ ПРОМЕНИТИ ВАШ УКУС Ево у чему је ТАЈНА
Ови уштипци нарасту толико да се унутра створи рупа, коју можете попунити месом, руском салатом или пекмезом и нутелом, јер могу да се праве и слани и слатки.
Рецепт је једноставан, а можете га направити увече и оставити у фрижидер до пола сата пре печења.
Потребно је
- 2 дцл млаке воде
- 8г сувог квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 дцл јогурта или киселог млека
- 1 јаје
- 600г брашна
- 1,5 кашичице кашичица соли
- 3 кашике уља.
Помешајте шећер, квасац и кашичицу брашна с мало воде.
У дубљу посуду додајте брашно и со, улијте размућени и надошли квасац, додајте јаје и јогурт, као и уље. Све промешајте дрвеном варјачом. Додајте постепено млаку воду па умесите глатко тесто. Премажите га с мало уља и оставите да надође 1 сат. Сад је време да га ставите у фрижидер до јутра.
Ујутру га извадите да се загреје док се спремате за посао, а потом тесто извадите на побрашњени сто, па модлом вадите кругове дебеле 1 центиметар. Оставите да се мало одмори, загрејте уље па на средњој ватри пеците уштипке.
Кад их окренете, добро ће се надути, и зато се и зову балон уштипци.