clear sky
8°C
04.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БРЗО, ПОСНО И УКУСНО Ово је рецепт који је најбољи за вечеру или доручак

04.03.2025. 18:13 18:24
Пише:
Извор:
Srbija danas
pita
Фото: Open AI, ilustracija

Брзо и лако се припрема, а укус је раскошан, можете је спремити још вечерас и уживати у укусу.

Ускршњи пост је почео јуче, а за данас вам препоручујем да за вечеру направите посну царску питу. Ово јело идеално је доручак или вечеру.

Састојци се сматрају здравим и дијеталним па ово јело можете јести без гриже савести. Уз шољицу сока од парадајза биће диван оброк.

Састојци:

400 милилитара минералне воде

100 милилитара уља (ако постите на води уље замените са минералном водом)

1 кашичица сода бикарбоне

1,5 кашичице соли

1 чаша од 200 милилитара кукурузног брашна

2 чаше од 200 милилитара пшеничног оштрог наменског брашна (можете ставити и интегрално)

3 струка зелени, црни лук

600 грама спанаћа

2 киселе шаргарепе

5 до 6 црвене паприке из зимнице или свеже

Припрема:

У једну чинију ставите две чаше (2 децилитра) минералне воде. Ако желите да пита буде на води, додајте још 100 милилитара минералне воде или уместо тога, ако постите на уљу 100 милилитара уља, кашичицу сода бикарбоне, кашичицу соли и све умутите жицом. 

Чашу од 2 децилитра сипајте оштро пшенично брашно и у ову смесу додајте брашно. Додајте и једну чашу жутог брашна по вашем избору. Сједините све састојке и додајте милилитраади црни лук, исецкајте 3 струка, заједно са зеленим делом. Затим додајте очишћен спанаћ, милилитраади, исеците на крупније комаде и све то додајте у чинију. 

Насецкајте црвену паприку и шаргарепу из туршије или свеже ако тако више волите, све додајте у посуду са осталим састојцима и сједините.

Излити у плех 25/35 центиметара, реко посипајте семе сусама, лана, голице.

Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 25 минута.

Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић у наставку.

Извор:
Srbija danas
Пише:
Пошаљите коментар
ПОГЛЕДАЈТЕ ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК НА ВОДИ Овај рецепт који обухвата СВЕ – од освежавајуће чорбе до изврсне посластице!
klopa

ПОГЛЕДАЈТЕ ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК НА ВОДИ Овај рецепт који обухвата СВЕ – од освежавајуће чорбе до изврсне посластице!

04.03.2025. 16:59 17:18
(ФОТО) ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПОСНУ ПОСЛАСТИЦУ Лења пита са вишњама за сладокусце
lenja pita

(ФОТО) ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПОСНУ ПОСЛАСТИЦУ Лења пита са вишњама за сладокусце

03.03.2025. 18:04 18:10