(ФОТО) ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПОСНУ ПОСЛАСТИЦУ Лења пита са вишњама за сладокусце
Уколико сте љубитељ вишања, свидеће вам се овај колач који се лако и брзо припрема.
Представљамо вам рецепт за веома укусну лењу питу са вишњама, коју можете јести и у време поста.
Ево како се припрема и шта вам је све од састојака потребно.
Фил:
- 800 г залеђених вишања
- 3 кашике шећера
- 2 кашике скроба
Тесто, мера, шоље од 2 децилитра:
- 3,5 шоље брашна
- 1 шоља шећера
- 1 кашика скроба
- 2,5 децилитара газиране воде
- 1,5 децилитара уља
- сок и рендана кора од пола лимуна
- 1 кесица ванилин шећера
- 1/2 кесице прашка за пециво
Најпре скувати вишње са шећером док скоро не уври сва течност коју ће вишње пустити. Скроб размутити у врло мало воде, па закувати са вишњама (кратко,као за пудинг).
Све састојке за тесто сјединити у чинији и тесто поделити на 2 дела. Прву половину распоредити у подмазану тепсију 20x30 и ставити у загрејану рерну, 200 степени, на десетак минута.
У међувремену другу половину теста развуците на папиру за печење (сипајте мало брашна и нека буде величине тепсије или калупа у коме печете).
После десетак минута извадите из рерне питу, распоредите фил од вишања и са папиром пренесите другу кору пажљиво, скините папир и тесто мало избоцкајте виљушком. Вратите питу у рерну да се пече још око 30 минута.
Пита ће само благо да порумени пошто је посна,па водите рачуна да вам не изгори.
Охлађену питу поспите шећером у праху.