БРЗИ ТИРАМИСУ У ЧАШИ: Чувена посластица ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА
Припрема се без јаја и шећера, а с једним необичним састојком
Врхунски италијански колач свакодневно добија нове верзије и свака је одлична.
Ево једне лагане варијације на тему, прави се за 15 минута, а не укључује шећер и јаја.
Овај брзински тирамису у чаши одушевиће све љубитеље ове италијанске посластице, али и оне који су у потрази за мало другачијим тирамису рецептом – овај се разликује по томе што ћете уместо пишкота или бисквита корситити пиринчане галете.
Састојци за 1 чашу
120 мл слатке павлаке
50 г маскарпоне сира
1 кашичица ванила екстракта
2 кашичица нес кафе
2 пиринчане галете
1 кашика меда (по жељи)
какао прах за посипање
мало цимета
Припрема
-Направите крем
Умутите слатку павлаку, па је помешајте са слатком павлаком или грчким јогуртом. Додајте кашику куване кафе и ванилин екстракт, па промешајте.
-Скувајте кафу, припремите чаше
Скувајте нес кафу, а потом сложите тирамису у чаше. Кратко умочите пиринчану галету у кафу, по потреби је преломите тако да стане у одабрану чашу. Уколико волите слађе, прелијсте галету медом.
-Ређајте колач
Преко ставите ред крема, поновите поступак с галетом – умочите је у кафу, по потреби преломите да прилагодите чаши, те на врх опет ставите крем. У зависности од величине чаше, направите 2–3 слоја. Задњи слој треба бити крем.
-Ставите посластицу на хлађење
Ставите тирамису у фрижидер бар на два сата, да се охлади, а да галете омекшају. Пре сервирања обилно поспите врх тирамисуа какао прахом и циметом.
Сенса/ kurir.rs/ Дневник