BRZI TIRAMISU U ČAŠI: Čuvena poslastica GOTOVA ZA 15 MINUTA
Priprema se bez jaja i šećera, a s jednim neobičnim sastojkom
Vrhunski italijanski kolač svakodnevno dobija nove verzije i svaka je odlična.
Evo jedne lagane varijacije na temu, pravi se za 15 minuta, a ne uključuje šećer i jaja.
Ovaj brzinski tiramisu u čaši oduševiće sve ljubitelje ove italijanske poslastice, ali i one koji su u potrazi za malo drugačijim tiramisu receptom – ovaj se razlikuje po tome što ćete umesto piškota ili biskvita korsititi pirinčane galete.
Sastojci za 1 čašu
120 ml slatke pavlake
50 g maskarpone sira
1 kašičica vanila ekstrakta
2 kašičica nes kafe
2 pirinčane galete
1 kašika meda (po želji)
kakao prah za posipanje
malo cimeta
Priprema
-Napravite krem
Umutite slatku pavlaku, pa je pomešajte sa slatkom pavlakom ili grčkim jogurtom. Dodajte kašiku kuvane kafe i vanilin ekstrakt, pa promešajte.
-Skuvajte kafu, pripremite čaše
Skuvajte nes kafu, a potom složite tiramisu u čaše. Kratko umočite pirinčanu galetu u kafu, po potrebi je prelomite tako da stane u odabranu čašu. Ukoliko volite slađe, prelijste galetu medom.
-Ređajte kolač
Preko stavite red krema, ponovite postupak s galetom – umočite je u kafu, po potrebi prelomite da prilagodite čaši, te na vrh opet stavite krem. U zavisnosti od veličine čaše, napravite 2–3 sloja. Zadnji sloj treba biti krem.
-Stavite poslasticu na hlađenje
Stavite tiramisu u frižider bar na dva sata, da se ohladi, a da galete omekšaju. Pre serviranja obilno pospite vrh tiramisua kakao prahom i cimetom.
Sensa/ kurir.rs/ Dnevnik