БРЗ РУЧАК ИДЕАЛАН ЗА ЗАУЗЕТЕ Готов за ДВАДЕСЕТ МИНУТА, а скоро све састојке већ имате код куће
Шпагете на мало другачији начин савршене су за радну недељу, а њихова припрема не одузима много времена.
Брз ручак хранљив за све узрасте, одушевиће укућане и уштедеће време. Представљамо вам начин припреме према рецепту којим ћете добити укусан оброк и слободан остатак дана.
Састојци:
два чена белог лука
главица црног лука
шаргарепа
450 г јунећег млевеног меса
сок од парадајза
паковање шпагета
150 г качкаваља или моцарела сира
300 мл павлаке за кување
Најпре благо науљите тигањ и ставите два чена белог лука да се благо прже, а затим додајте ситно исецкан црни лук. Убрзо им придружите ситно сецкану шаргарепу.
Када се све то пропржи, додајте млевено месо и преко њега зачине. Након што је јунетина добила боју, прелијте соком од парадајза.
У међувремену скувајте шпагете и процедите воду. Трећину ставите у науљену керамичку посуду. Потом прелијте малом количином павлаке за кување. Прекријте ренданим качкаваљем, али немојте искористити све.
Други слој шпагета распоредите преко сира. Поновите поступак преливања павлаком за кување. Поново ставите мало качкаваља.
Додајте шпагете у слојевима док не искористите све састојке. На крају прекријте месом из тигања и додајте још мало сира. Ставите 20 минута да се запече у загрејаној рерни на 180 степени.