Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BRZ RUČAK IDEALAN ZA ZAUZETE Gotov za DVADESET MINUTA, a skoro sve sastojke već imate kod kuće

20.02.2025. 11:11 11:17
Piše:
Izvor:
Dnevnik, Srbija Danas
шпагете
Foto: Pixabay.com

Špagete na malo drugačiji način savršene su za radnu nedelju, a njihova priprema ne oduzima mnogo vremena.

Brz ručak hranljiv za sve uzraste, oduševiće ukućane i uštedeće vreme. Predstavljamo vam način pripreme prema receptu kojim ćete dobiti ukusan obrok i slobodan ostatak dana.

Sastojci:

dva čena belog luka
glavica crnog luka
šargarepa
450 g junećeg mlevenog mesa
sok od paradajza
pakovanje špageta
150 g kačkavalja ili mocarela sira
300 ml pavlake za kuvanje

Najpre blago nauljite tiganj i stavite dva čena belog luka da se blago prže, a zatim dodajte sitno iseckan crni luk. Ubrzo im pridružite sitno seckanu šargarepu.

Kada se sve to proprži, dodajte mleveno meso i preko njega začine. Nakon što je junetina dobila boju, prelijte sokom od paradajza.

U međuvremenu skuvajte špagete i procedite vodu. Trećinu stavite u nauljenu keramičku posudu. Potom prelijte malom količinom pavlake za kuvanje. Prekrijte rendanim kačkavaljem, ali nemojte iskoristiti sve.

Drugi sloj špageta rasporedite preko sira. Ponovite postupak prelivanja pavlakom za kuvanje. Ponovo stavite malo kačkavalja.

Dodajte špagete u slojevima dok ne iskoristite sve sastojke. Na kraju prekrijte mesom iz tiganja i dodajte još malo sira. Stavite 20 minuta da se zapeče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 

Izvor:
Dnevnik, Srbija Danas
Piše:
Pošaljite komentar