Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БАКЛАВА СА ЧОКОЛАДОМ Боља и укуснија од оне класичне, гости ће вам тражити рецепт

03.05.2024. 12:58 13:11
Пише:
Фото: Youtube Prinscreen/ Kuhinja Sunčane Staze

Неодољиви десерт освојиће и оне који не воле баклаву.

Потребно је

12 кора за баклаву

За фил

300 г млевених ораха

150 г чоколаде

150 г млевеног кекса

6 кашика гриза

5 кашика шећера

150 мл воде

100 мл уља

За сируп

500 мл воде

500 г шећера

За премазивање

50 мл уља

50 мл воде

Припрема сирупа

Када шећер и вода провре кувајте 15 минута да се сируп мало згусне.

Припрема фила

Загрејте рерну на 220 степени. У чинији помешајте орахе, рендану чоколаду за кување, кекс, гриз, шећер, додајте уље и воду и измешајте да добијете чврсту смесу. Помешајте уље и воду за премазивање кора. Премажите том мешавином прву кору, ставите другу, премажите и по ивици распоредите 1/6 смесе за фил, па уролајте. Урадите то са свим корама. Добићете 6 ролница. Поређајте их у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 220 степени док баклава не добије златносмеђу боју. Врућу баклаву прелијте хладним сирупом и оставите у плеху док се не охлади.

Пријатно!

Дневник/Ало

Пише:
Пошаљите коментар