Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BAKLAVA SA ČOKOLADOM Bolja i ukusnija od one klasične, gosti će vam tražiti recept

03.05.2024. 12:58 13:11
Piše:
Foto: Youtube Prinscreen/ Kuhinja Sunčane Staze

Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.

Potrebno je

12 kora za baklavu

Za fil

300 g mlevenih oraha

150 g čokolade

150 g mlevenog keksa

6 kašika griza

5 kašika šećera

150 ml vode

100 ml ulja

Za sirup

500 ml vode

500 g šećera

Za premazivanje

50 ml ulja

50 ml vode

Priprema sirupa

Kada šećer i voda provre kuvajte 15 minuta da se sirup malo zgusne.

Priprema fila

Zagrejte rernu na 220 stepeni. U činiji pomešajte orahe, rendanu čokoladu za kuvanje, keks, griz, šećer, dodajte ulje i vodu i izmešajte da dobijete čvrstu smesu. Pomešajte ulje i vodu za premazivanje kora. Premažite tom mešavinom prvu koru, stavite drugu, premažite i po ivici rasporedite 1/6 smese za fil, pa urolajte. Uradite to sa svim korama. Dobićete 6 rolnica. Poređajte ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok baklava ne dobije zlatnosmeđu boju. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite u plehu dok se ne ohladi.

Prijatno!

Dnevnik/Alo

Piše:
Pošaljite komentar