БАКИН ПИЛАВ СА ПОВРЋЕМ: Укуснији скоро нисте јели, а припрема БРЗА и ЈЕДНОСТАВНА
Без обзира на тропске температуре, нешто се мора јести... Зашто не бисте обрадовали себе и своје укућане и припремили овај САВРШЕНИ ПИЛАВ
Ако код куће имате пиринач и поврће, онда можете да направите пилав. Опционо, не морате додати сво набројано поврће, ставите оно што имате у фрижидеру...
Потребно је:
1 главица цног лука
1 свежа паприка
1 мања тиквица
1 корен мањи целера
1 мањи кромпир
100 гр шампињона
1 већа шаргарепа
100 гр пиринча
суви зачин
мл. бибер по жељи
першунов лист
уље
Припрема:
У шерпу сипати уље, додати сецкан лук не мора јако ситно и на коцкице паприку.
Издинстати, па додати сецкане тиквице, затим корен целера на коцкице, шампињоне на листиће, шаргарепу на колутове или на штапиће .
Продинстати са сувим зачином и додати на крају опран у неколико вода пиринач. Убацити мало бибер, по жељи.
Налити воду и смањити ватру, да се пиринач лагано крчка, а да не загори. Кад вода сасвим испари пилав је готов.
Informеr.rs/ Дневник