BAKIN PILAV SA POVRĆEM: Ukusniji skoro niste jeli, a priprema BRZA i JEDNOSTAVNA
Bez obzira na tropske temperature, nešto se mora jesti... Zašto ne biste obradovali sebe i svoje ukućane i pripremili ovaj SAVRŠENI PILAV
Ako kod kuće imate pirinač i povrće, onda možete da napravite pilav. Opciono, ne morate dodati svo nabrojano povrće, stavite ono što imate u frižideru...
Potrebno je:
1 glavica cnog luka
1 sveža paprika
1 manja tikvica
1 koren manji celera
1 manji krompir
100 gr šampinjona
1 veća šargarepa
100 gr pirinča
suvi začin
ml. biber po želji
peršunov list
ulje
Priprema:
U šerpu sipati ulje, dodati seckan luk ne mora jako sitno i na kockice papriku.
Izdinstati, pa dodati seckane tikvice, zatim koren celera na kockice, šampinjone na listiće, šargarepu na kolutove ili na štapiće .
Prodinstati sa suvim začinom i dodati na kraju opran u nekoliko voda pirinač. Ubaciti malo biber, po želji.
Naliti vodu i smanjiti vatru, da se pirinač lagano krčka, a da ne zagori. Kad voda sasvim ispari pilav je gotov.
Informer.rs/ Dnevnik