АКО ВАМ СЕ ИСКРИВИО ТИГАЊ НЕ БАЦАЈТЕ ГА Лако ћете га исправити сами
Вероватно се трудите да после пржења, тигањ што пре оперете како се у њему не би укорили остаци хране. Али, то је потпуно погрешно и лоше утиче на материјал. Најбоље је да га одложите са стране и причекате да се охлади.
Тада га оперите. Када врео тигањ сипате хладну или млаку воду долази до термичког шока. То ће довести до кривљења тигања, он онда неће добро лећи на ринглу и неће се равномерно загрејати. Појавиће се топлија и хладнија места због којих пржење неће бити равномерно. Ако су се на дно тигања залепили остаци хране, кад се потпуно охлади додајте топлу воду и детерџент за прање судова, оставите неко време да се разгради па га оперите.
Ако већ имате искривљен тигањ, нема друге него да покушате да га изравнате. Ставите га на пешкир који сте раширили на равној, чврстој површини, попут радне плоче у кухињи или пода.
Други пешкир ставите преко избоченог или улубљеног дела тигања. Лагано лупкајте гуменим чекићем док се тигањ не изравна. Кад вам се чини да је раван, ставите га на шпорет да проверите да ли ће лећи целом површином на ринглу. Ако неће, још мало га лупкајте.
Подразумева да неће изгледати као нов нити ће бити тако раван, али ће свакако пржење у њему бити боље.
Alo.rs