light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ако обожавате ПРИНЦЕС КРОФНЕ, ОВАЈ КОЛАЧ ће вас РАСПАМЕТИТИ: Фантастична посластица сва у крему и шушкавој кори

10.08.2024. 10:11 10:22
Пише:
Извор: Freepik.com

Колач фантастичног изгледа и укуса, ВРЕДИ СЕ ПОТРУДИТИ

Принцес крофне су већини један од омиљених слаткиша. Колач препун кремастог фила од ваниле, између два облака од теста заиста ретко кога оставља равнодушним.

Ипак, оно због чега многи зазиру од прављења овог колача је време припреме.

Зато вам доносимо рецепт за колач који је једна велика принцес крофна, где се пеку само две корице између којих се налази неодољиви и кремасти фил од ваниле.

Време припреме је доста краће од припреме принцес крофни, а укус је идентичан и задовољиће непца и највећих сладокусаца.

Састојци за тесто:

300 мл воде

200 гр путера (маргарина или масти)

200 гр брашна

5 јаја

прстохват соли

Састојци за фил:

1 л млека

2 пудинга од ваниле

250 гр путера (или маргарина)

200 гр шећера

шећер у праху за посипање

боровнице и листићи нане за декорацију

Припрема:

Млеко са шећером загрејте до кључања и скувајте пудинг по упутству са кесице. У врели пудинг додајте путер и све добро сједините миксером. Фил покријте провидном фолијом и оставите са стране да се охлади у потпуности.

Охлађени фил добро умутите миксером, овако ће фил бити ваздушаст и свиленкаст.

Припрема корица:

Воду и путер ставити на ринглу да прокључају. Склонити са рингле и додати со и брашно, па све добро сјединити. Тесто треба да буде глатко и да се одваја од посуде. Склоните са стране да се охлади. У прохлађено тесто додавати једно по једно јаје, све време мутећи миксером.

Рерну загрејте на 220 степени.

У округли плех пречника 28 цм (може бити већи или мањи, корице ће бити дебље или тање) распоредите половину теста и пеците око 20 минута. Корица треба да се подигне и порумени. Важно је да у току печења не отварате рерну, како тесто не би „пало“ и остало гњецаво.

Исто урадите и са другим делом теста.

Печене корице оставите са стране да се охладе.

На једну корицу ставите сав фил од ваниле и покријте другом корицом. На колач распоредите боровнице и листиће нане. Охлађени колач обилно поспите шећером у праху, па послужите.

Krstaricu.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
ЛЕТЊИ ДЕСЕРТ ОД САМО 3 САСТОЈКА Кремасти и освежавајући фил чини овај бели колач неодољивим

ЛЕТЊИ ДЕСЕРТ ОД САМО 3 САСТОЈКА Кремасти и освежавајући фил чини овај бели колач неодољивим

22.06.2024. 14:49 14:56
НАЈУКУСНИЈЕ ПОСНЕ ПРИНЦЕС КРОФНЕ Сочне, топе се у устима, а нимало не заостају за оригиналом

НАЈУКУСНИЈЕ ПОСНЕ ПРИНЦЕС КРОФНЕ Сочне, топе се у устима, а нимало не заостају за оригиналом

03.07.2024. 12:42 12:55
БРЗА ЛЕТЊА ТОРТА: Освежавајући десерт за вруће дане, само од ваше маште и инспирације зависи у ком ћете УКУСУ УЖИВАТИ

БРЗА ЛЕТЊА ТОРТА: Освежавајући десерт за вруће дане, само од ваше маште и инспирације зависи у ком ћете УКУСУ УЖИВАТИ

05.07.2024. 12:24 12:32