Ako obožavate PRINCES KROFNE, OVAJ KOLAČ će vas RASPAMETITI: Fantastična poslastica sva u kremu i šuškavoj kori
Kolač fantastičnog izgleda i ukusa, VREDI SE POTRUDITI
Princes krofne su većini jedan od omiljenih slatkiša. Kolač prepun kremastog fila od vanile, između dva oblaka od testa zaista retko koga ostavlja ravnodušnim.
Ipak, ono zbog čega mnogi zaziru od pravljenja ovog kolača je vreme pripreme.
Zato vam donosimo recept za kolač koji je jedna velika princes krofna, gde se peku samo dve korice između kojih se nalazi neodoljivi i kremasti fil od vanile.
Vreme pripreme je dosta kraće od pripreme princes krofni, a ukus je identičan i zadovoljiće nepca i najvećih sladokusaca.
Sastojci za testo:
300 ml vode
200 gr putera (margarina ili masti)
200 gr brašna
5 jaja
prstohvat soli
Sastojci za fil:
1 l mleka
2 pudinga od vanile
250 gr putera (ili margarina)
200 gr šećera
šećer u prahu za posipanje
borovnice i listići nane za dekoraciju
Priprema:
Mleko sa šećerom zagrejte do ključanja i skuvajte puding po uputstvu sa kesice. U vreli puding dodajte puter i sve dobro sjedinite mikserom. Fil pokrijte providnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi u potpunosti.
Ohlađeni fil dobro umutite mikserom, ovako će fil biti vazdušast i svilenkast.
Priprema korica:
Vodu i puter staviti na ringlu da proključaju. Skloniti sa ringle i dodati so i brašno, pa sve dobro sjediniti. Testo treba da bude glatko i da se odvaja od posude. Sklonite sa strane da se ohladi. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, sve vreme muteći mikserom.
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
U okrugli pleh prečnika 28 cm (može biti veći ili manji, korice će biti deblje ili tanje) rasporedite polovinu testa i pecite oko 20 minuta. Korica treba da se podigne i porumeni. Važno je da u toku pečenja ne otvarate rernu, kako testo ne bi „palo“ i ostalo gnjecavo.
Isto uradite i sa drugim delom testa.
Pečene korice ostavite sa strane da se ohlade.
Na jednu koricu stavite sav fil od vanile i pokrijte drugom koricom. Na kolač rasporedite borovnice i listiće nane. Ohlađeni kolač obilno pospite šećerom u prahu, pa poslužite.
Krstaricu.rs/ Dnevnik