АКО МЕСО ИЗГЛЕДА ОВАКО НИКАКО ГА НЕ КУПУЈТЕ Ево како да препознате знаке
Да ли сте се икада запитали када узмете млевено месо, шта се заиста налази у њему и колико је оно свеже? Веома је важно знати и препознати право месо, како вам не би свашта подметнули.
Знате ли одакле долази ваше месо
Било би идеално да знате где је животиња узгајана. Потражите етикете на паковању и истражите што више информација. Било би добро да избегавате меса са генеричким ознакама, као што су "хамбургер" или "млевена говедина" преноси "фоод52".
Боја код млевеног меса није толико пресудна
Без обзира да ли живите у близини продавнице или купујете од месара на шалтеру у локалном супермаркету, ово је кључно. Могућност да одаберете тачно коју врсту млевеног меса ћете добити (или које комаде меса ћете добити посебно за вас) значи доследнију свежину и бољи укус.
Месо са високим садржајем масти
Такође је најсочније и најмекше, док немасно месо може бити нешто суво и блеђе. За већину припрема најбоља је маснија мешавина меса. Препоручују однос немасног и масног меса 80/20.
За многе друге намирнице, први индикатор тога да нешто није у реду је боја. Али, са производима од млевеног меса, није тако лако оценити.
- Млевено месо требало би појести у року од дан или два од куповине, док шницле могу стајати и три дана у фрижидеру - наводи стручњак за безбедност хране Аргирис Маргулас.
Ако постоји могућност избора, увек је боље купити месо које је јаркоцрвене боје јер је то аутоматски знак да је свежије, хемијска реакција која му мења боју се још увек није одиграла.
ЕСПРЕСО