broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

6 НАМИРНИЦА ЗА ПОБОЉШЊЕ ЦЕЛОКУПНОГ ОРГАНИЗМА Треба обавезно да их конзумирате

04.03.2024. 15:04 15:26
Пише:
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Намирнице попут цвекле, купуса, кромпира и још неколико других, треба да се нађу на вашој трпези овог марта.

С обзиром на то да долази пролеће, нема сумње да су и пијаце богатије понудом свежег воћа и поврћа. Ово је прилика да побољшате своју исхрану и то намирницама које се издвајају по својим хранљивим вредностима.

Које су то намирнице у питању, открила је нутриционисткиња Наташа Алексић:

Цвекла

Цвекла, са својим интензивним љубичастим тоном, не само да додаје шарм сваком јелу, већ је и богата антиоксидансима и есенцијалним нутријентима.

Ова коренаста биљка побољшава циркулацију, подржава детоксикацију организма и може се конзумирати свежа, кувана или печена.

Пробајте је у салатама или као прилог.

Шаргарепа

Шаргарепе су незаобилазне у марту. Богате витамином А и бета-каротеном, те пружају подршку здрављу очију и коже.

Укључите их у свеже салате, сокове или их користите као здраву грицкалицу.

Рукола

Рукола, са својим карактеристичним укусом, додаје обиље хранљивих материја вашим јелима. Ова тамнозелена лисната поврћка је извор витамина Ц, К и фолата.

Употпуниће све салате, сендвиче или пице!

Купус

Купус је доступан у различитим сортама. Богат је влакнима, витаминима Ц и К, те антиоксидансима. Употребите га у свежим салатама, кисељеним варијацијама или као састојак у укусним чорбама.

Кромпир

Кромпири, извор енергије и витамина Б6, могу се кувати, пећи или припремити као пире.

Разноликост припреме чини их изузетно прилагодљивим у свакодневној исхрани.

Карфиол

Карфиол, познат по својој белој боји, препун је витаминима Ц и К, фолатом и влакнима.

Може се користити за припрему разних јела, укључујући пржење, кување, печење или прављење пиреа.

- Узимајући у обзир све ове фантастичне опције, ваш тањир у марту може бити право мало уметничко дело укуса и боја - истиче Наташа.

Informеr.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
КАКО ДА ПОЧНЕТЕ СА ЗДРАВОМ ИСХРАНОМ? Осам једноставних савета које свако може да примени

КАКО ДА ПОЧНЕТЕ СА ЗДРАВОМ ИСХРАНОМ? Осам једноставних савета које свако може да примени

23.01.2024. 11:30 11:49
КАКО ДО ЗДРАВОГ РАДНОГ ОКРУЖЕЊА Највише повреда у пољопривреди

КАКО ДО ЗДРАВОГ РАДНОГ ОКРУЖЕЊА Највише повреда у пољопривреди

30.01.2024. 12:54 12:59
ЗДРАВИЈЕ ЈЕ! Медицинска сестра из Масачусетса кућу ЧИСТИ БЕЗ ОДЕЋЕ Амбер од свог посла лепо живи и ЗАРАЂУЈЕ, а ово је њена порука (ВИДЕО)

ЗДРАВИЈЕ ЈЕ! Медицинска сестра из Масачусетса кућу ЧИСТИ БЕЗ ОДЕЋЕ Амбер од свог посла лепо живи и ЗАРАЂУЈЕ, а ово је њена порука (ВИДЕО)

27.02.2024. 20:40 20:48