ЏИН ТОНИК У СЛАТКОМ ИЗДАЊУ Чизкејк са додатком овог пића је рај за непце
Џин тоник добио је своју верзију десерта. Спој хрскаве подлоге и кремастог освежавајућег надева савршен је за све љубитеље тог пића.
Користите тоник по избору, а ако пазите на калорије, крем сир можете заменити сиром смањене масноће.
Припрема
Припремите подлогу
Уситните кексе у блендеру до текстуре песка. Млеко растопите и додајте кексу. Нарежите корицу лимете, убаците у блендер и још кратко измиксајте.
Смесу прелите у калуп пречника 26 цм. Утисните прстима како би се ухватила за странице калупа. Калуп преместите у фрижидер док припремате надев
Надев
Растопите желатин
Листиће желатине ставите у чинију и прелите водом. Оставите 5 минута да набубре.
Сируп
У лончић улите џин, тоник и шећер. Загрејте на лаганој ватри док се шећер не отопи. Уклоните с ватре и додајте желатин. Мешајте док се желатин не растопи, а затим оставите са стране.
Измиксајте шлаг
Исцедите лимету чију сте корицу нарибали у подлогу. Слатку павлаку измиксајте у чврст шлаг.
У већу чинију ставите крем сир, шећер и сок лимете, те миксајте на средњој брзини 2-3 минута.
Смањите брзину миксања и постепено улите мешавину с џином. На крају нежно шпатулаом умешајте припремљени шлаг, пише Индек.хр
Распоредите надев по подлози и ставите у фрижидер минимално 5 сати, најбоље преко ноћи. Пре сервирања декоришите торту нарибаном корицом и кришкама лимете.