Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЏИН ТОНИК У СЛАТКОМ ИЗДАЊУ Чизкејк са додатком овог пића је рај за непце

03.10.2024. 19:57 20:15
Пише:
колач
Фото: youtube prinstcrin/ Olive&Mango

Џин тоник добио је своју верзију десерта. Спој хрскаве подлоге и кремастог освежавајућег надева савршен је за све љубитеље тог пића.

Користите тоник по избору, а ако пазите на калорије, крем сир можете заменити сиром смањене масноће.

Припрема

Припремите подлогу
 

Уситните кексе у блендеру до текстуре песка. Млеко растопите и додајте кексу. Нарежите корицу лимете, убаците у блендер и још кратко измиксајте.

Смесу прелите у калуп пречника 26 цм. Утисните прстима како би се ухватила за странице калупа. Калуп преместите у фрижидер док припремате надев

Надев

Растопите желатин
Листиће желатине ставите у чинију и прелите водом. Оставите 5 минута да набубре.


Сируп

У лончић улите џин, тоник и шећер. Загрејте на лаганој ватри док се шећер не отопи. Уклоните с ватре и додајте желатин. Мешајте док се желатин не растопи, а затим оставите са стране.

Измиксајте шлаг
Исцедите лимету чију сте корицу нарибали у подлогу. Слатку павлаку измиксајте у чврст шлаг.

У већу чинију ставите крем сир, шећер и сок лимете, те миксајте на средњој брзини 2-3 минута.

Смањите брзину миксања и постепено улите мешавину с џином. На крају нежно шпатулаом умешајте припремљени шлаг, пише Индек.хр

Распоредите надев по подлози и ставите у фрижидер минимално 5 сати, најбоље преко ноћи. Пре сервирања декоришите торту нарибаном корицом и кришкама лимете.

Извор:
Индекс.хр
Пише:
Пошаљите коментар
САМО ЋЕТЕ ОВАКО ПРАВИТИ ЧУВЕНУ ПОСЛАСТИЦУ! Ово је плазма банана чизкејк који морате да испробате (ВИДЕО)

РЕЦЕПТ

1

САМО ЋЕТЕ ОВАКО ПРАВИТИ ЧУВЕНУ ПОСЛАСТИЦУ! Ово је плазма банана чизкејк који морате да испробате (ВИДЕО)

29.09.2024. 13:10 13:10