DŽIN TONIK U SLATKOM IZDANJU Čizkejk sa dodatkom ovog pića je raj za nepce
Džin tonik dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvežavajućeg nadeva savršen je za sve ljubitelje tog pića.
Koristite tonik po izboru, a ako pazite na kalorije, krem sir možete zameniti sirom smanjene masnoće.
Priprema
Pripremite podlogu
Usitnite kekse u blenderu do teksture peska. Mleko rastopite i dodajte keksu. Narežite koricu limete, ubacite u blender i još kratko izmiksajte.
Smesu prelite u kalup prečnika 26 cm. Utisnite prstima kako bi se uhvatila za stranice kalupa. Kalup premestite u frižider dok pripremate nadev
Nadev
Rastopite želatin
Listiće želatine stavite u činiju i prelite vodom. Ostavite 5 minuta da nabubre.
Sirup
U lončić ulite džin, tonik i šećer. Zagrejte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Uklonite s vatre i dodajte želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi, a zatim ostavite sa strane.
Izmiksajte šlag
Iscedite limetu čiju ste koricu naribali u podlogu. Slatku pavlaku izmiksajte u čvrst šlag.
U veću činiju stavite krem sir, šećer i sok limete, te miksajte na srednjoj brzini 2-3 minuta.
Smanjite brzinu miksanja i postepeno ulite mešavinu s džinom. Na kraju nežno špatulaom umešajte pripremljeni šlag, piše Indek.hr
Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Pre serviranja dekorišite tortu naribanom koricom i kriškama limete.