Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEBOJŠA ČOVIĆ POSLE POTPISIVANJA UGOVORA: Razgovori sa Pešićem trajali neko vreme,drago mi je da smo dogovorili saradnju; Nikada nisam bio za to da medalje pokriju ono što nije dobro

20.10.2024. 14:38 18:15
Piše:
covic
Foto: KSS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nebojša Čović izjavio je da su razgovori sa Svetislavom Pešićem trajali neko vreme i dodao da mu je drago što je iskusni stručnjak produžio ugovor.

Čović je saopštio da Pešić ostaje selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Pešić je sa KSS potpisao ugovor do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje.

"Razgovori sa Pešićem su trajali neko vreme. Pešić je imao neke obaveze, meni je drago da smo dogovorili saradnju. Nemam šta da vam pričam šta je iza njega i šta je urađeno. Za nas je bilo najvažnije da obezbedimo kontinuitet za ono što je urađeno prethodnih godina. Mislim da je to želja i nacije i igrača", rekao je Čović na konferenciji za medije u Beogradu.

"Ono što nam preostaje je da zajedničkim snagama radimo. Očekujemo veliku podršku klubova. Svi računaju da je sve završeno, imamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i tu nam treba podrška klubova. Ugovor koji smo potpisali je na period do 30. septembra 2025. godine. Sa mogućnošću da nastavimo dalje i idemo u nove izazove", dodao je Čović.

"Svi ste mogli da vidite program, sa potpredsednicima neću odstupiti od njega. Ima finansijskih, organizacionih problema i nikada nisam bio za to da medalje pokriju ono što nije dobro", izjavio je Nebojša Čović o problemima koje je zatekao u KSS.

Čović je 1. oktobra na mestu predsednika KSS zamenio Predraga Danilovića.

"Pomenuli smo sistem, on je potreban, kada ga postavimo, onda je manje bitno ko su ljudi. Bitno je da se on nasledi, da ga oni samo koriguju. Očekivanja nacije su velika, mislim da smo sa Svetislavom Pešićem sa trenerom dobili prvi korak u tim očekivanjima, ali nama treba razumevanje i pomoć. Ja znam da mediji znaju više od svih drugih, ali zato vas molim za korektnost i korektnu podršku. Kako vi prema nama, tako i mi prema vama. Mislim da ćemo napraviti takvu saradnju", rekao je Čović.

KSS je produžio ugovor sa selektorom košarkaša Svetislavom Pešićem do 30. septembra 2025. godine.

covic
Foto: KSS

"Važno je da se vrati kult reprezentacije, to nam je jako potrebno. Vraćanjem Pešića mislim da smo eliminisali veliki faktor, posebno kada imate igrače koji su predlagali da Pešić ostane, onda imate faktor mogućnosti da ne bude otkaza i razmišljanja. Znam da su vama to drage teme u medijima, a nama nisu. Te teme neće doneti ništa dobro naciji. Ove probleme ćemo videti, revizori su ušli u ponedeljak i prave reviziju sa 30. septembrom 2024. godine, mi smo ušli 1. oktobra", naveo je Čović.

On je najavio da će biti kadrovskih promena.

"Sada bi trebalo da opremimo seniore i seniorke, koje prve startuju 7. novembra. Treba njihove stručne štabove da opremimo u skladu što je potrebno trenerima. Paralelno sa tim, moramo da gradimo sistem po planu i programu. Oslonac na mlađe kategorije, pričali smo tu Pešić i ja, bilo je priče o Stručnom savetu, ali za mlađe kategorije, koji pokrivaju multidisciplinarnu tematiku. Videćemo šta će biti sa ligama, imamo zajednički pristup za profesionalnu domaću ligu", naveo je predsednik KSS.

"Ne isključujući regionalnu ligu, ali ona onakva kakva je, gubi svoju poziciju, jer ako ona vodi da dajemo milion ili milion plus evra, onda treba da vidimo kuda vodi, da se prodiskutuje, napravi sistem saradnje, da svi budemo pod jednom zastavom, zastavom naše države. Kako budu problemi, objavljivaćemo. Imamo oko 100 miliona dinara naših obaveza, ima i priliva koji će doći, ali videćemo. Uvek tu računamo i na podršku države, balkon je fina stvar, kad je pun i kad se ima zašto", dodao je Čović.

Čović je najavio da će u ponedeljak na sednici UO KSS biti obelodanjene velike promene.

"Od sutra će svaki igrač koji ima srpsko državljanstvo biti domaći igrač. Pročitaćete odluke. Na sednici UO biće 18 tačaka", zaključio je Čović.

Izvor:
Tanjug
Autor:
Pošaljite komentar
PEŠIĆ SE VRATIO - MOŽDA OSTANE NA KLUPI SRBIJI I POSLE EVROPSKOG PRVENSTVA: : Nadam se da sam ispunio želju igrača, Saveza, javnosti, Čovića... Najbolji deo srpske košarke su igrači
pesic

PEŠIĆ SE VRATIO - MOŽDA OSTANE NA KLUPI SRBIJI I POSLE EVROPSKOG PRVENSTVA: : Nadam se da sam ispunio želju igrača, Saveza, javnosti, Čovića... Najbolji deo srpske košarke su igrači

20.10.2024. 14:25 18:18