clear sky
9°C
20.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕБОЈША ЧОВИЋ ПОСЛЕ ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА: Разговори са Пешићем трајали неко време,драго ми је да смо договорили сарадњу; Никада нисам био за то да медаље покрију оно што није добро

20.10.2024. 14:38 18:15
Пише:
covic
Фото: KSS

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Небојша Човић изјавио је да су разговори са Светиславом Пешићем трајали неко време и додао да му је драго што је искусни стручњак продужио уговор.

Човић је саопштио да Пешић остаје селектор кошаркашке репрезентације Србије. Пешић је са КСС потписао уговор до 30. септембра 2025. године уз могућност продужења сарадње.

"Разговори са Пешићем су трајали неко време. Пешић је имао неке обавезе, мени је драго да смо договорили сарадњу. Немам шта да вам причам шта је иза њега и шта је урађено. За нас је било најважније да обезбедимо континуитет за оно што је урађено претходних година. Мислим да је то жеља и нације и играча", рекао је Човић на конференцији за медије у Београду.

"Оно што нам преостаје је да заједничким снагама радимо. Очекујемо велику подршку клубова. Сви рачунају да је све завршено, имамо квалификације за Европско првенство и ту нам треба подршка клубова. Уговор који смо потписали је на период до 30. септембра 2025. године. Са могућношћу да наставимо даље и идемо у нове изазове", додао је Човић.

"Сви сте могли да видите програм, са потпредседницима нећу одступити од њега. Има финансијских, организационих проблема и никада нисам био за то да медаље покрију оно што није добро", изјавио је Небојша Човић о проблемима које је затекао у КСС.

Човић је 1. октобра на месту председника КСС заменио Предрага Даниловића.

"Поменули смо систем, он је потребан, када га поставимо, онда је мање битно ко су људи. Битно је да се он наследи, да га они само коригују. Очекивања нације су велика, мислим да смо са Светиславом Пешићем са тренером добили први корак у тим очекивањима, али нама треба разумевање и помоћ. Ја знам да медији знају више од свих других, али зато вас молим за коректност и коректну подршку. Како ви према нама, тако и ми према вама. Мислим да ћемо направити такву сарадњу", рекао је Човић.

КСС је продужио уговор са селектором кошаркаша Светиславом Пешићем до 30. септембра 2025. године.

covic
Фото: KSS

"Важно је да се врати култ репрезентације, то нам је јако потребно. Враћањем Пешића мислим да смо елиминисали велики фактор, посебно када имате играче који су предлагали да Пешић остане, онда имате фактор могућности да не буде отказа и размишљања. Знам да су вама то драге теме у медијима, а нама нису. Те теме неће донети ништа добро нацији. Ове проблеме ћемо видети, ревизори су ушли у понедељак и праве ревизију са 30. септембром 2024. године, ми смо ушли 1. октобра", навео је Човић.

Он је најавио да ће бити кадровских промена.

"Сада би требало да опремимо сениоре и сениорке, које прве стартују 7. новембра. Треба њихове стручне штабове да опремимо у складу што је потребно тренерима. Паралелно са тим, морамо да градимо систем по плану и програму. Ослонац на млађе категорије, причали смо ту Пешић и ја, било је приче о Стручном савету, али за млађе категорије, који покривају мултидисциплинарну тематику. Видећемо шта ће бити са лигама, имамо заједнички приступ за професионалну домаћу лигу", навео је председник КСС.

"Не искључујући регионалну лигу, али она онаква каква је, губи своју позицију, јер ако она води да дајемо милион или милион плус евра, онда треба да видимо куда води, да се продискутује, направи систем сарадње, да сви будемо под једном заставом, заставом наше државе. Како буду проблеми, објављиваћемо. Имамо око 100 милиона динара наших обавеза, има и прилива који ће доћи, али видећемо. Увек ту рачунамо и на подршку државе, балкон је фина ствар, кад је пун и кад се има зашто", додао је Човић.

Човић је најавио да ће у понедељак на седници УО КСС бити обелодањене велике промене.

"Од сутра ће сваки играч који има српско држављанство бити домаћи играч. Прочитаћете одлуке. На седници УО биће 18 тачака", закључио је Човић.

Извор:
Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар
ПЕШИЋ СЕ ВРАТИО - МОЖДА ОСТАНЕ НА КЛУПИ СРБИЈИ И ПОСЛЕ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: : Надам се да сам испунио жељу играча, Савеза, јавности, Човића... Најбољи део српске кошарке су играчи
pesic

ПЕШИЋ СЕ ВРАТИО - МОЖДА ОСТАНЕ НА КЛУПИ СРБИЈИ И ПОСЛЕ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: : Надам се да сам испунио жељу играча, Савеза, јавности, Човића... Најбољи део српске кошарке су играчи

20.10.2024. 14:25 18:18