Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Crvena zvezda savladala Proleter sa 2:0

03.11.2018. 15:43 18:10
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

NOVI SAD: Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Novom Sadu Proleter 2:0 (1:0) u prvom meču 15. kola Superlige Srbije.

Ozbiljno su shvatili beogradski crveno-beli meč sa najprijatnijim iznenađenjem superligaškog karavana izveo je osim standardnog golmana najbolji sastav. Nakon ispitivanja potpuno nenadano Beograđani su došli do prednosti. Aut je izveo Stojković, Edelisio je uspeo da prevari Bukorca, oštro je centrirao, golman Vesić vrhovima prstiju odbio je loptu koja je pogodila Andrejevića i završila u mreži.

Sigurno je ovaj gol uticao da domaći odigraju nešto slabije od očekivanog. Ali pored toga pružili su snažan otpor učesniku Lige šampiona. Pokušao je sa dvadesetak metara Čović lob udarcem da iznenadi Popovića, ali se golman gostiju dobro postavio i sprečio izjednačenje. Jedno od najjačih oružja domaćih umalo da se pretvori u izjednačenje.


Izjave posle utakmice

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je zadovoljan epilogom:

- Svaka čast igračima oba tima. Bili smo za nijansu bolji, želeli pobedu, ali smo protiv hita prvenstva morali da uložimo puno truda. Moj kolega Radojičić radi veoma dobro, što pokazuje i visoko peto mesto. Imaju odlične prekide. Uspeli smo da ih osujetimo u utakmici koja nije bila kvalitetna. Postigli smo prvi gol, a drugi je sve rešio, pa će ovo biti lepa uvertira pred duel sa Liverpulom u utorak.

Trener Proletera Dragan Radojičić zahvalio su Milojeviću na čestitkama i čestitao mu pobedu uz velike želje da i u utorak Zvezda osvetla obraz srpskog fudbala.

- Nismo očekivali neku lepršavu igru. Verovao sam da će jedna greška odlučiti utakmicu. Na ovako teškom terenu mislio sam da će nam on više odgovarati. Momci su uložili veliki trud. Primili smo prvi gol “bezveze” a drugi je sve odlučio. Uspeli smo da postignemo gol, ali je on poništen. O tom spornom trenutku neću da dajem komentare. Bitno je da smo dobro parirali odličnoj ekipi Crvene zvezde ali mi je sigurno žao što nismo nagrađeni barem počasnim golom jer su momci dali sve od sebe.


Prekid je izveo Novaković, Čović nadvisio čuvare ali je udarac glavom završio preko gola. Minut pre kraja prvog dela Čolović je iz slobodnog udarca zamalo bio neprecizan. U nastavku su prvi pripretili gosti, Stojković je šutirao a Vesić izbio loptu u korner. Nisu se momci trenera Radojičića predavali. U 55. minutu izveli su brzu akciju koja je mirisala na gol. Čolović je centrirao, Vujaklija je pronašao Čovića, a ovaj zamalo bio neprecizan. Iz sledećeg napada stigla je kazna za promašaj. Marin je u kaznenom prostoru pronašao Stojkovića, a ovaj povratnom loptom uposlio Bena i mreža iza golmana Vesića po drugi put se zatresla. Zadovoljili su se gosti vođstvom pa je do kraja meča domaćin pokušavao da postigne barem počasni pogodak. Tanasin je uputio centaršut u srce kaznenog prostora, Vujaklija glavom produžio loptu, a Šćepanović sa nekoliko metara prebacio gol. Zatresla se mreža golmana Popovića u 79. minutu. Udarac sa ugla izveo je Čolović, a Čović udarcem glavom pogodio mrežu, ali je na intervenciju pomoćnika Banovića sudija Đorđić poništio gol, zbog navodnog ofsajda uz proteste igrača Proletera. Do kraja meča gosti su rutinski priveli utakmicu kraju.

M. Popović

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 4.500, sudija: Đorđić (Beograd). Strelci: Andrejević u 9. (autogol) i Ben u 56. minutu.  Žuti kartoni: Vujaklija, Mitrović (Proleter), a Jovičić, Degenek (Crvena zvezda).

PROLETER: Vesić 6,5, Tanasin 7, Andrejević 6,5, Lambulić 7, Ćuković 6,5 (Mitrović), Mićić 7, Bukorac 6 (Šćepanović 6,5), Čolović 6,5, Čović 7, Novaković 6 (Mirosavljev 6,5), Vujaklija 6,5.

CRVENA ZVEZDA: Popović 7, Stojković 7, Savić 7, Degenek 6,5, Rodić 7 (Gobeljić), Krstičić 6,5, Jovičić 7, Marin 7 (Srnić 6,5), Ebisilio 7 (Čaušić 6,5), Ben 7,5, Pavkov 6,5.

Autor:
Pošaljite komentar