scattered clouds
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Црвена звезда савладала Пролетер са 2:0

03.11.2018. 15:43 18:10
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Фудбалери Црвене звезде савладали су у Новом Саду Пролетер 2:0 (1:0) у првом мечу 15. кола Суперлиге Србије.

Озбиљно су схватили београдски црвено-бели меч са најпријатнијим изненађењем суперлигашког каравана извео је осим стандардног голмана најбољи састав. Након испитивања потпуно ненадано Београђани су дошли до предности. Аут је извео Стојковић, Еделисио је успео да превари Букорца, оштро је центрирао, голман Весић врховима прстију одбио је лопту која је погодила Андрејевића и завршила у мрежи.

Сигурно је овај гол утицао да домаћи одиграју нешто слабије од очекиваног. Али поред тога пружили су снажан отпор учеснику Лиге шампиона. Покушао је са двадесетак метара Човић лоб ударцем да изненади Поповића, али се голман гостију добро поставио и спречио изједначење. Једно од најјачих оружја домаћих умало да се претвори у изједначење.


Изјаве после утакмице

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић био је задовољан епилогом:

- Свака част играчима оба тима. Били смо за нијансу бољи, желели победу, али смо против хита првенства морали да уложимо пуно труда. Мој колега Радојичић ради веома добро, што показује и високо пето место. Имају одличне прекиде. Успели смо да их осујетимо у утакмици која није била квалитетна. Постигли смо први гол, а други је све решио, па ће ово бити лепа увертира пред дуел са Ливерпулом у уторак.

Тренер Пролетера Драган Радојичић захвалио су Милојевићу на честиткама и честитао му победу уз велике жеље да и у уторак Звезда осветла образ српског фудбала.

- Нисмо очекивали неку лепршаву игру. Веровао сам да ће једна грешка одлучити утакмицу. На овако тешком терену мислио сам да ће нам он више одговарати. Момци су уложили велики труд. Примили смо први гол “безвезе” а други је све одлучио. Успели смо да постигнемо гол, али је он поништен. О том спорном тренутку нећу да дајем коментаре. Битно је да смо добро парирали одличној екипи Црвене звезде али ми је сигурно жао што нисмо награђени барем почасним голом јер су момци дали све од себе.


Прекид је извео Новаковић, Човић надвисио чуваре али је ударац главом завршио преко гола. Минут пре краја првог дела Чоловић је из слободног ударца замало био непрецизан. У наставку су први припретили гости, Стојковић је шутирао а Весић избио лопту у корнер. Нису се момци тренера Радојичића предавали. У 55. минуту извели су брзу акцију која је мирисала на гол. Чоловић је центрирао, Вујаклија је пронашао Човића, а овај замало био непрецизан. Из следећег напада стигла је казна за промашај. Марин је у казненом простору пронашао Стојковића, а овај повратном лоптом упослио Бена и мрежа иза голмана Весића по други пут се затресла. Задовољили су се гости вођством па је до краја меча домаћин покушавао да постигне барем почасни погодак. Танасин је упутио центаршут у срце казненог простора, Вујаклија главом продужио лопту, а Шћепановић са неколико метара пребацио гол. Затресла се мрежа голмана Поповића у 79. минуту. Ударац са угла извео је Чоловић, а Човић ударцем главом погодио мрежу, али је на интервенцију помоћника Бановића судија Ђорђић поништио гол, због наводног офсајда уз протесте играча Пролетера. До краја меча гости су рутински привели утакмицу крају.

М. Поповић

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 4.500, судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Андрејевић у 9. (аутогол) и Бен у 56. минуту.  Жути картони: Вујаклија, Митровић (Пролетер), а Јовичић, Дегенек (Црвена звезда).

ПРОЛЕТЕР: Весић 6,5, Танасин 7, Андрејевић 6,5, Ламбулић 7, Ћуковић 6,5 (Митровић), Мићић 7, Букорац 6 (Шћепановић 6,5), Чоловић 6,5, Човић 7, Новаковић 6 (Миросављев 6,5), Вујаклија 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 7, Стојковић 7, Савић 7, Дегенек 6,5, Родић 7 (Гобељић), Крстичић 6,5, Јовичић 7, Марин 7 (Срнић 6,5), Ебисилио 7 (Чаушић 6,5), Бен 7,5, Павков 6,5.

Аутор:
Пошаљите коментар