Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVODINA U ČETVRTAK U BAČKOJ TOPOLI DOČEKUJE AJAKS U REVANŠ UTAKMICI KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE: Baz predrasuda, za evropski prestiž

30.07.2024. 16:33 16:36
Piše:
Izvor: Svi za jednoga, jedan za sve, formula Vošinog evropskog puta, foto: FK Vojvodina

Da je iko, pre gostovanja kod Ajaksa u Amsterdamu, Vojvodini ponudio minimalni poraz za konačan rezultat utakmice, verovatno bi ubedljiva većina takvu mogućnost i prihvatila.

Oni mlađi, poput svog predvodnika Mihaila Ivanovića, vrele krvi i avanture željni, ponudu bi odbili u startu. Iskusniji i racionalnoj računici privrženiji imali bi dobar osnov za razmišljanje pre konačne odluke.

Pred revanš u Bačkoj Topoli, nema igrača u novosadskom fudbalskom kolektivu koji bi prihvatio bilo kakvu trampu koja bi sključila Vošin prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Igra na Johan Krojf areni i nivo vrednosti u ravni sa slavim holandskim klubom učvrstili su verovanje da Vojvodina može da se nosi sa Ajaksom. Oslobođeni predrasuda, u otvorenoj igri, pa kom opanci, kom obojci, igrači srpskog reprezenta u tom kvalitetnom kontinentalnom takmičenju, nemaju šta da izgube, a već su dosta toga dobili.


TRESLA SE GORA...

Mandarić ostaje član Vošine uprave

Američki biznismen srpskog porekla Milan Mandarić ostaje član Upravnog odbora FK Vojvodina, saznaje Dnevnik iz rukovodećih struktura novosadskog superligaša.

Tako su bez osnova ostali senzacionalistički naslovi u više štampanih i elektronskih medija, koji su nagoveštavali raskid četvoromesečne saradnje, zbog navodnog Mandarićevog  „razmimoilaženja u stavovima sa rukovodstvom kluba i uloge u kolektivu kojom nije bio zadovoljan“. Sam Mandarić, prema istom izvoru, „optužio je medije da su mu napakovali slučaj“.     


Koliko su u Ajaksu ozbiljno shvatili izazov u revanšu svedoči povratak u tim kapitena Stivena Bergvajna i Brajana Brobija. Spekulisalo se sa mogućnošću njihovog odlaska posle odmora koji su koristili nakon igranja na Evropskom prvenstvu u sastavu holandske reprezentacije. Međutim, koliko je Italijan Frančesko Farioli, trener holandskog tima, ozbiljno shvatio predstojeći revanš svedoči vest da je obojici nezadovoljnih zvezda u ponedeljak poželeo dobrodošlicu u Ajaksov trenažni centar De Toemkost, u blizini Johan Krojf arene. Nesumnjivo da će njihovim svrstavanjem u kolektiv višestruki holandski i evropski šampion delovati još uverljivije nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici.

Bilo kako bilo, navijači Vojvodine poverovali su da je poseta TSC areni u Bačkoj Topoli vredna sopstvenog angažmana. Radnici u „Giks tiksu“, u objektu Pariskog magazina, ovlaštenom za prodaju ulaznica, danas u podne svedočili su da je više od polovine ulaznica prodato. Najviše je ostalo onih najskupljih u „zlatnom“ sektoru na istočnoj tribini, po ceni od 8.000 dinara.

Početak revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Vojvodine i Ajaksa, na TSC areni u Bačkoj Topoli, zakazan je u četvrtak u 20 časova. Utakmicu sudi turska sudijska četvorka, sa Ardom Kardešlerom na čelu.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
GOLMAN VOJVODINE LAZAR CAREVIĆ OPTIMISTA ZA REVANŠ SA AJAKSOM U BAČKOJ TOPOLI: Vošin repertoar nije iscrpljen na Krojf areni

GOLMAN VOJVODINE LAZAR CAREVIĆ OPTIMISTA ZA REVANŠ SA AJAKSOM U BAČKOJ TOPOLI: Vošin repertoar nije iscrpljen na Krojf areni

28.07.2024. 16:21 16:25
GOLGETER VOJVODINE MIHAILO IVANOVIĆ UBEĐEN U PROLAZ, UPRKOS AJAKSOVOJ PREDNOSTI: Vošin minus ne znači poraz  (FOTO)

GOLGETER VOJVODINE MIHAILO IVANOVIĆ UBEĐEN U PROLAZ, UPRKOS AJAKSOVOJ PREDNOSTI: Vošin minus ne znači poraz  (FOTO)

27.07.2024. 16:44 16:51
U SUSRET VOŠINOJ REVANŠ UTAKMICI DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE: Protiv Ajaksa prečice ne postoje

U SUSRET VOŠINOJ REVANŠ UTAKMICI DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE: Protiv Ajaksa prečice ne postoje

29.07.2024. 16:27 16:33