light rain
17°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЈВОДИНА У ЧЕТВРТАК У БАЧКОЈ ТОПОЛИ ДОЧЕКУЈЕ АЈАКС У РЕВАНШ УТАКМИЦИ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Баз предрасуда, за европски престиж

30.07.2024. 16:33 16:36
Пише:
Извор: Сви за једнога, један за све, формула Вошиног европског пута, фото: ФК Војводина

Да је ико, пре гостовања код Ајакса у Амстердаму, Војводини понудио минимални пораз за коначан резултат утакмице, вероватно би убедљива већина такву могућност и прихватила.

Они млађи, попут свог предводника Михаила Ивановића, вреле крви и авантуре жељни, понуду би одбили у старту. Искуснији и рационалној рачуници приврженији имали би добар основ за размишљање пре коначне одлуке.

Пред реванш у Бачкој Тополи, нема играча у новосадском фудбалском колективу који би прихватио било какву трампу која би скључила Вошин пролаз у треће коло квалификација за Лигу Европе. Игра на Јохан Кројф арени и ниво вредности у равни са славим холандским клубом учврстили су веровање да Војводина може да се носи са Ајаксом. Ослобођени предрасуда, у отвореној игри, па ком опанци, ком обојци, играчи српског репрезента у том квалитетном континенталном такмичењу, немају шта да изгубе, а већ су доста тога добили.


ТРЕСЛА СЕ ГОРА...

Мандарић остаје члан Вошине управе

Амерички бизнисмен српског порекла Милан Мандарић остаје члан Управног одбора ФК Војводина, сазнаје Дневник из руководећих структура новосадског суперлигаша.

Тако су без основа остали сензационалистички наслови у више штампаних и електронских медија, који су наговештавали раскид четворомесечне сарадње, због наводног Мандарићевог  „размимоилажења у ставовима са руководством клуба и улоге у колективу којом није био задовољан“. Сам Мандарић, према истом извору, „оптужио је медије да су му напаковали случај“.     


Колико су у Ајаксу озбиљно схватили изазов у реваншу сведочи повратак у тим капитена Стивена Бергвајна и Брајана Бробија. Спекулисало се са могућношћу њиховог одласка после одмора који су користили након играња на Европском првенству у саставу холандске репрезентације. Међутим, колико је Италијан Франческо Фариоли, тренер холандског тима, озбиљно схватио предстојећи реванш сведочи вест да је обојици незадовољних звезда у понедељак пожелео добродошлицу у Ајаксов тренажни центар Де Тоемкост, у близини Јохан Кројф арене. Несумњиво да ће њиховим сврставањем у колектив вишеструки холандски и европски шампион деловати још уверљивије него што је то био случај у првој утакмици.

Било како било, навијачи Војводине поверовали су да је посета ТСЦ арени у Бачкој Тополи вредна сопственог ангажмана. Радници у „Гикс тиксу“, у објекту Париског магазина, овлаштеном за продају улазница, данас у подне сведочили су да је више од половине улазница продато. Највише је остало оних најскупљих у „златном“ сектору на источној трибини, по цени од 8.000 динара.

Почетак реванш утакмице другог кола квалификација за Лигу Европе, између Војводине и Ајакса, на ТСЦ арени у Бачкој Тополи, заказан је у четвртак у 20 часова. Утакмицу суди турска судијска четворка, са Ардом Кардешлером на челу.

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ГОЛМАН ВОЈВОДИНЕ ЛАЗАР ЦАРЕВИЋ ОПТИМИСТА ЗА РЕВАНШ СА АЈАКСОМ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Вошин репертоар није исцрпљен на Кројф арени

ГОЛМАН ВОЈВОДИНЕ ЛАЗАР ЦАРЕВИЋ ОПТИМИСТА ЗА РЕВАНШ СА АЈАКСОМ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Вошин репертоар није исцрпљен на Кројф арени

28.07.2024. 16:21 16:25
ГОЛГЕТЕР ВОЈВОДИНЕ МИХАИЛО ИВАНОВИЋ УБЕЂЕН У ПРОЛАЗ, УПРКОС АЈАКСОВОЈ ПРЕДНОСТИ: Вошин минус не значи пораз  (ФОТО)

ГОЛГЕТЕР ВОЈВОДИНЕ МИХАИЛО ИВАНОВИЋ УБЕЂЕН У ПРОЛАЗ, УПРКОС АЈАКСОВОЈ ПРЕДНОСТИ: Вошин минус не значи пораз  (ФОТО)

27.07.2024. 16:44 16:51
У СУСРЕТ ВОШИНОЈ РЕВАНШ УТАКМИЦИ ДРУГОГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Против Ајакса пречице не постоје

У СУСРЕТ ВОШИНОЈ РЕВАНШ УТАКМИЦИ ДРУГОГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Против Ајакса пречице не постоје

29.07.2024. 16:27 16:33