Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(UŽIVO) SRBIJA DUPLIRALA PREDNOST U DUELU SA ŠVAJCARSKOM u Ligi nacija, Rajković odbranio penal

12.10.2024. 19:56 22:25
Piše:
srbija svajcarska
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske u Leskovcu meč 3. kola A divizije Lige nacija (20.45).

77 minut:  Nova šansa za goste. Novi nezgodan prekid posle kog je lopta uz dosta sreće došla do Rajkovića. Srbija pokušava da obori tempo i sačuva zasluženo vođstvo.

76. minut: Prilika za Švajcarsku. Puno sada sreće za Srbiju. Bilo je opasno posle kornera Švajcarske, ali lopta je u rukama Rajkovića.

72. minut: Rajković je odbranio penal Enbolou, do koga se ponovo odbila lopta, ali je Rajković opet bio na mestu.

 

 

71. minut: Penal za Švajcarsku. Nedeljković je oborio Ndojea i sudija je pokazao na belu tačku.

65. minut: Veliki promašaj Jovića.  Nova velika prilika za Jovića koji je sa samo par metara glavom šutirao pravo u Kobela. Svemu je prethodio savršen centaršut Erakovića.

61. minut: Srbija vodi sa 2:0. Strelac je Mitrović.Fenomenalan pogodak Mitrovića koji je prvo uz veliki napor održao loptu u igri, a zatim povukao unutra i nakon nekoliko driblinga poslao neodbranjiv udarac u ugao Kobelovog gola.

 

 

57. minut:  Strahinja Pavlović je prvo izbacio Rajdera, a zatim se stuštio ka golu, tri puta loptu obrnuo "biciklicom", da bi potom šutirao preko gola.

54. minut: Poništen gol Švajcarskoj. Embolo se našao u nedozvoljenoj poziciji nakon udarca Džake.

52. minut: Izgleda da Lukić mora van igre. Ponovo se drži za rame i uz bolnu grimasu napušta teren. Na terenu će u nastavku meča biti Saša Zdjelar.

47. minut:  Čist zicer je promašio Luka Jović. Sam se izborio za šansu, sjurio se ka golu Kobela, imao je na leđima Akanđija, ali mu je golman Švajcarske odbranio.

 

 

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

45 1. minut: Srbija je povela, bukvalno u najboljem mogućem trenutku, u nadoknadi prvog poluvremena. Srbija je povela u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Ispostavilo se da je to autogol Nika Elvedija.

 

45. minut: Igra se nadoknada vremena od 1 minuta.

41. minut:  Mitrović oboren, ali nema penala. Kao i u Rusiji 2018. godine, Mitrović je oboren nakon centaršuta, ali penala nije bilo. Sve je manje vremena za promenu rezultata do kraja prvog poluvremena.

37. minut: Pavlović uz huk sa tribina. Zaleteo se štoper Srbije, došao do oko 20 metara od gola i u punom trku šutirao, što mu je sugerisala publika sa tribina. Izborio je korner, za novi nalet aplauza sa tribina.

33. minut: Velika, najveća do sada, šansa za Švajcarsku. Bril Embolo je šutirao iz prve sa nekih desetak metara, ali je lopta otišla pored leve stative gola Rajkovića.

23. minut: Veljko Birmančević pravi haos odbrani Švajcarske. Pobegao je po levoj strani Vidmeru, koji ga je oborio sa leđa i zaradio žuti karton. Biće šansa za Srbiju iz slobodnog udarca sa leve strane.

17. minut: Evo jedne kontre. Veljko Birmančević je pobegao po levoj strani, uspeo je da se namesti na desnu nogu i šutira sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u Kobela.

12. minut: Značajno veći posed lopte na strani Švajcarske. Bez značajnijih i većih prilika za sada. Srbija se brani na svojoj polovini, za sada, uspešno.

7. minut:  Ori se "Kosovo je Srbija" na tribinama. Prilično bučno navijanje srpskih navijača, dok se na terenu ne dešava ništa preterano zanimljivo.

3. minut: Srbija prvi put zapretila po desnoj strani.  Mitrović je tamo izbacio Kostu Nedeljkovića, a on nije uspeo centaršutem da pronađe Sašu Lukića na petercu. Prvi napad "orlova" dovoljan da se probudi publika na "Dubočici".

Počela je utakmica.

Intoniraju se himne Švajcarske i Srbije. Publika je zvižducima ispratila Švajcarsku himnu.

Vučić stigao na stadion u Leskovcu, prisustvovaće utakmici Srbije i Švajcarske

vucic
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Gradski stadion Dubočica u Leskovcu gde će prisustvovati utakmici trećeg kola grupe A4 Lige nacija između Srbije i Švajcarske u Ligi nacija.

Poznati su sastavi oba tima:

Srbija: Rajković – Eraković, Milenković, Pavlović – Nedeljković, N. Maksimović, Lukić, Grujić, Birmančević – Samardžić – Mitrović.

Švajcarska: Kobel, Vidmer, Elvedi, Akanđi, Freuler, Rodriges, Ebišer, Amduni, Džaka, Ndoje, Embolo.

Piksi iznenadio mnoge. Andrija Maksimović će ipak krenuti sa klupe. Iako je bilo najavljeno da će Zvezdin "Mesi" biti starter, šansu za debi će čekati u toku susreta.

Manji neredi ispred stadiona

Došlo je do manjeg sukoba između navijača i policije, pa su organi reda reagovali i uklonili par izgrednika.

Kako javlja "Sport Klub", došlo je do tuče navijača i žandarmerije.

Navodi se da neki od navijača Srbije nisu imali lične karte, ili nisu želeli da se identifikuju, pa je došlo do komešanja sa organima reda, u jednom momentu i do sukoba.

Kako stvari stoje, ovaj manji incident je ekspresno rešen i daljih nemilih scena nije bilo.

 

 

"Orlovi" na tabeli grupe 4 imaju jedan bod, dok su "sajdžije" na dnu bez bodova.

Srbija će hteti osvetu za prethodna dva poraza od Švajcarske, u odlučujućim duelima grupne faze na Mundijalima u Rusiji i Kataru.

 

 

Posebnu pažnju svakako će privući kapiten gostujuće selekcije, Granit Džaka, koji je često provocirao srpske igrače u tim duelima.

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) ALEKSANDAR MITROVIĆ PRED DUEL SA ŠVAJCARCIMA: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji
mitrovic

(VIDEO) ALEKSANDAR MITROVIĆ PRED DUEL SA ŠVAJCARCIMA: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

11.10.2024. 16:58 17:01
(VIDEO) SRBIJA I ŠVAJCARSKA DELE MEGDAN U SUBOTU U 3. KOLU LIGE NACIJA: Prilika za revanš „sajdžijama“
piksi

(VIDEO) SRBIJA I ŠVAJCARSKA DELE MEGDAN U SUBOTU U 3. KOLU LIGE NACIJA: Prilika za revanš „sajdžijama“

11.10.2024. 16:50 17:02