light rain
11°C
12.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(УЖИВО) СРБИЈА ДУПЛИРАЛА ПРЕДНОСТ У ДУЕЛУ СА ШВАЈЦАРСКОМ у Лиги нација, Рајковић одбранио пенал

12.10.2024. 19:56 22:20
Пише:
srbija svajcarska
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Фудбалска репрезентација Србије игра против Швајцарске у Лесковцу меч 3. кола А дивизије Лиге нација (20.45).

72. минут: Рајковић је одбранио пенал Енболоу, до кога се поново одбила лопта, али је Рајковић опет био на месту.

 

 

71. минут: Пенал за Швајцарску. Недељковић је оборио Ндојеа и судија је показао на белу тачку.

65. минут: Велики промашај Јовића.  Нова велика прилика за Јовића који је са само пар метара главом шутирао право у Кобела. Свему је претходио савршен центаршут Ераковића.

61. минут: Србија води са 2:0. Стрелац је Митровић.Феноменалан погодак Митровића који је прво уз велики напор одржао лопту у игри, а затим повукао унутра и након неколико дриблинга послао неодбрањив ударац у угао Кобеловог гола.

 

 

57. минут:  Страхиња Павловић је прво избацио Рајдера, а затим се стуштио ка голу, три пута лопту обрнуо "бициклицом", да би потом шутирао преко гола.

54. минут: Поништен гол Швајцарској. Емболо се нашао у недозвољеној позицији након ударца Џаке.

52. минут: Изгледа да Лукић мора ван игре. Поново се држи за раме и уз болну гримасу напушта терен. На терену ће у наставку меча бити Саша Здјелар.

47. минут:  Чист зицер је промашио Лука Јовић. Сам се изборио за шансу, сјурио се ка голу Кобела, имао је на леђима Аканђија, али му је голман Швајцарске одбранио.

 

 

Почело је друго полувреме.

Крај првог полувремена.

45+1. минут: Србија је повела, буквално у најбољем могућем тренутку, у надокнади првог полувремена. Србија је повела у последњим секундама првог полувремена. Испоставило се да је то аутогол Ника Елведија.

 

45. минут: Игра се надокнада времена од 1 минута.

41. минут:  Митровић оборен, али нема пенала. Као и у Русији 2018. године, Митровић је оборен након центаршута, али пенала није било. Све је мање времена за промену резултата до краја првог полувремена.

37. минут: Павловић уз хук са трибина. Залетео се штопер Србије, дошао до око 20 метара од гола и у пуном трку шутирао, што му је сугерисала публика са трибина. Изборио је корнер, за нови налет аплауза са трибина.

33. минут: Велика, највећа до сада, шанса за Швајцарску. Брил Емболо је шутирао из прве са неких десетак метара, али је лопта отишла поред леве стативе гола Рајковића.

23. минут: Вељко Бирманчевић прави хаос одбрани Швајцарске. Побегао је по левој страни Видмеру, који га је оборио са леђа и зарадио жути картон. Биће шанса за Србију из слободног ударца са леве стране.

17. минут: Ево једне контре. Вељко Бирманчевић је побегао по левој страни, успео је да се намести на десну ногу и шутира са ивице казненог простора, али право у Кобела.

12. минут: Значајно већи посед лопте на страни Швајцарске. Без значајнијих и већих прилика за сада. Србија се брани на својој половини, за сада, успешно.

7. минут:  Ори се "Косово је Србија" на трибинама. Прилично бучно навијање српских навијача, док се на терену не дешава ништа претерано занимљиво.

3. минут: Србија први пут запретила по десној страни.  Митровић је тамо избацио Косту Недељковића, а он није успео центаршутем да пронађе Сашу Лукића на петерцу. Први напад "орлова" довољан да се пробуди публика на "Дубочици".

Почела је утакмица.

Интонирају се химне Швајцарске и Србије. Публика је звиждуцима испратила Швајцарску химну.

Вучић стигао на стадион у Лесковцу, присуствоваће утакмици Србије и Швајцарске

vucic
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић стигао је на Градски стадион Дубочица у Лесковцу где ће присуствовати утакмици трећег кола групе А4 Лиге нација између Србије и Швајцарске у Лиги нација.

Познати су састави оба тима:

Србија: Рајковић – Ераковић, Миленковић, Павловић – Недељковић, Н. Максимовић, Лукић, Грујић, Бирманчевић – Самарџић – Митровић.

Швајцарска: Кобел, Видмер, Елведи, Аканђи, Фреулер, Родригес, Ебишер, Амдуни, Џака, Ндоје, Емболо.

Пикси изненадио многе. Андрија Максимовић ће ипак кренути са клупе. Иако је било најављено да ће Звездин "Меси" бити стартер, шансу за деби ће чекати у току сусрета.

Мањи нереди испред стадиона

Дошло је до мањег сукоба између навијача и полиције, па су органи реда реаговали и уклонили пар изгредника.

Како јавља "Спорт Клуб", дошло је до туче навијача и жандармерије.

Наводи се да неки од навијача Србије нису имали личне карте, или нису желели да се идентификују, па је дошло до комешања са органима реда, у једном моменту и до сукоба.

Како ствари стоје, овај мањи инцидент је експресно решен и даљих немилих сцена није било.

 

 

"Орлови" на табели групе 4 имају један бод, док су "сајџије" на дну без бодова.

Србија ће хтети освету за претходна два пораза од Швајцарске, у одлучујућим дуелима групне фазе на Мундијалима у Русији и Катару.

 

 

Посебну пажњу свакако ће привући капитен гостујуће селекције, Гранит Џака, који је често провоцирао српске играче у тим дуелима.

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ШВАЈЦАРЦИМА: Видите колико сам окупљања пропустио и колико сам дао репрезентацији
mitrovic

(ВИДЕО) АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ШВАЈЦАРЦИМА: Видите колико сам окупљања пропустио и колико сам дао репрезентацији

11.10.2024. 16:58 17:01
(ВИДЕО) СРБИЈА И ШВАЈЦАРСКА ДЕЛЕ МЕГДАН У СУБОТУ У 3. КОЛУ ЛИГЕ НАЦИЈА: Прилика за реванш „сајџијама“
piksi

(ВИДЕО) СРБИЈА И ШВАЈЦАРСКА ДЕЛЕ МЕГДАН У СУБОТУ У 3. КОЛУ ЛИГЕ НАЦИЈА: Прилика за реванш „сајџијама“

11.10.2024. 16:50 17:02