Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U UTORAK U MINHENU PRVI POLUFINALNI SUSRET ŠPANIJA - FRANCUSKA: Pobeda nad Nemcima muči „furiju“

08.07.2024. 12:45 12:49
Piše:
Izvor: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein, Ariel Schalit)

Četiri najbolje, najspremnije, ako hoćete i najsrećnije ekipe, ostale su u konkurenciji da osvoje fudbalsku Evropu.

U utorak se, na Minhen areni, igra prvi polufinalni susreta Eura, u kojem će se, jedna naspram druge, naći reprezentacije Španije i Francuske. U pravom kontinentalnom klasiku, ako je suditi po do sada prikazanim igrama, uloga favorita trebalo bi da bude na strani „crvene furije“, ali...

Izabranici selektora Luisa de la Fuentea suočavaju se s velikim nevoljama, jer u konkurenciji za susret sa „trikolorima“ neće biti nekoliko i te kako važnih fudbalera. Njih trojica, silom prilika, već su otpisani, pošto je Dani Karvahal protiv „pancera“ zaradio crveni karton, dok je štoper Robin Le Norman upario javne opomene i takođe neće biti na raspolaganju selektoru. Da sve bude još komplikovanije, Nemac Toni Kros je žestoko startovao na mladog veznog igrača Pedrija, koji je povređen i susret će morati da prati samo kao navijač.

Ipak, najkritičnija u španskom timu je pozicija desnog beka, koju je gotovo savršeno pokrivao Karvahal. Izvesno je da će da ga zameni vremešni Hezus Navas (38), ali treba da se ima u vidu činjenica da s njegove strane igra Kilijan Mbape, predvodnik francuskog tima, što će od veterana, ali i čitave odbrane Španaca zahtevati dodatni oprez, saradnju i pomaganje.

- Po meni, to što smo stigli do polufinala, rezultat je mnogo uloženog rada i posvećenosti – rekao je selektor Luis de la Fuente. – Treba da zadržimo isto opredeljenje, bez obzira na velike nedaće s kojima se suočavamo. Rad, napori i spremnost na žrtvovanje, moraju da nas vode, jer, ukoliko pružimo sve ono čime raspolažemo, nikada nećemo omanuti. Verujem da možemo da se plasiramo u susret za titulu evropskog prvaka.


Španija – Francuska

MINHEN: Minhen arena, kapacitet: 70.000 mesta. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Početak susreta u 21 sat.

ŠPANIJA: Unaj Simon – Navas, Naćo, Laport, Kukurelja – Olmo, Rodri, Fabijan Ruiz – Jamal, Morata, Vilijams.

FRANCUSKA: Manjan – Kunde, Saliba, Upamekano, Ernandez – Kante, Čuameni, Kamavinga, Grizman – Muani, Mbape.


S druge strane, „Galski petlovi“ iza sebe nemaju turnir kojim mogu da se diče, ali ih dalje „guraju“ ostvareni rezultati. Zamislite: francuski igrači nisu postigli na ovom prvenstvu ni jedan gol iz igre, a evo ih među odbranom četvorkom!? U duelu s Austrijom strelac za njih bio je igrač rivala Vober, baš kao i u osmini finala, kada je Fertongen zatresao sopstvenu mrežu. Konačno, jedini koji se upisao na listu onih koji su postizali pogotke, bio Mbape, ali je to učinio udarcem iz penala.

Činjenica je da upravo Mbape ne pruža ni delić onog što zna i može, a nema ni prepoznatljivih asistencija Antoana Grizmana. Kada je tako, izostaju i upotrebljivi pasovi ka Dembeleu i ostalim napadačima i to svakako muči selektora ove reprezentacije Didije Dešama.

Ipak, Frnancuska ima zaista, po imenima, moćan tim, koji zaokružuju istinske zvezde evropskog i svetskog fudbala, a kojem poseban začin daje igra omalenog, ali do fanatizma posvećenog zadacima Engoloa Kantea.

- Stigli smo do polufinala i to je ostvarenje kojim se ponosimo, uprkos tome što nas je veliki broj ljudi i pre početka EP tu video – istakao je Dešam. – Za mene, u igračima koje predvodim ima puno ponosa, uprkos tome što mnoge stvari do sada nismo uradili onako kako smo želeli. Voleo bih da ovaj trenutak, dakle samo polufinale, motiviše momke da isprave nedostatke i da pokažu sve što zaista mogu.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
SLOVENAC SLAVKO VINČIĆ SUDI POLUFINALE Evropskog prvenstva između Španije i Francuske

SLOVENAC SLAVKO VINČIĆ SUDI POLUFINALE Evropskog prvenstva između Španije i Francuske

07.07.2024. 17:59 18:01
ŠPANIJA IDE U POLUFINALE EURA:  Furija šokirala Pancere u 119. minutu! (VIDEO)

ŠPANIJA IDE U POLUFINALE EURA:  Furija šokirala Pancere u 119. minutu! (VIDEO)

05.07.2024. 20:46 20:52
FRANCUSKA POBEDOM NAD PORTUGALOM ZAKAZALA MEGDAN SA ŠPANCIMA: Teo Hernandez zapečatio sudbinu Ronaldu i Portugalcima (VIDEO)

FRANCUSKA POBEDOM NAD PORTUGALOM ZAKAZALA MEGDAN SA ŠPANCIMA: Teo Hernandez zapečatio sudbinu Ronaldu i Portugalcima (VIDEO)

05.07.2024. 19:18 23:55