overcast clouds
14°C
06.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У УТОРАК У МИНХЕНУ ПРВИ ПОЛУФИНАЛНИ СУСРЕТ ШПАНИЈА - ФРАНЦУСКА: Победа над Немцима мучи „фурију“

08.07.2024. 12:45 12:49
Пише:
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein, Ariel Schalit)

Четири најбоље, најспремније, ако хоћете и најсрећније екипе, остале су у конкуренцији да освоје фудбалску Европу.

У уторак се, на Минхен арени, игра први полуфинални сусрета Еура, у којем ће се, једна наспрам друге, наћи репрезентације Шпаније и Француске. У правом континенталном класику, ако је судити по до сада приказаним играма, улога фаворита требало би да буде на страни „црвене фурије“, али...

Изабраници селектора Луиса де ла Фуентеа суочавају се с великим невољама, јер у конкуренцији за сусрет са „триколорима“ неће бити неколико и те како важних фудбалера. Њих тројица, силом прилика, већ су отписани, пошто је Дани Карвахал против „панцера“ зарадио црвени картон, док је штопер Робин Ле Норман упарио јавне опомене и такође неће бити на располагању селектору. Да све буде још компликованије, Немац Тони Крос је жестоко стартовао на младог везног играча Педрија, који је повређен и сусрет ће морати да прати само као навијач.

Ипак, најкритичнија у шпанском тиму је позиција десног бека, коју је готово савршено покривао Карвахал. Извесно је да ће да га замени времешни Хезус Навас (38), али треба да се има у виду чињеница да с његове стране игра Килијан Мбапе, предводник француског тима, што ће од ветерана, али и читаве одбране Шпанаца захтевати додатни опрез, сарадњу и помагање.

- По мени, то што смо стигли до полуфинала, резултат је много уложеног рада и посвећености – рекао је селектор Луис де ла Фуенте. – Треба да задржимо исто опредељење, без обзира на велике недаће с којима се суочавамо. Рад, напори и спремност на жртвовање, морају да нас воде, јер, уколико пружимо све оно чиме располажемо, никада нећемо оманути. Верујем да можемо да се пласирамо у сусрет за титулу европског првака.


Шпанија – Француска

МИНХЕН: Минхен арена, капацитет: 70.000 места. Судија: Славко Винчић (Словенија). Почетак сусрета у 21 сат.

ШПАНИЈА: Унај Симон – Навас, Наћо, Лапорт, Кукуреља – Олмо, Родри, Фабијан Руиз – Јамал, Мората, Вилијамс.

ФРАНЦУСКА: Мањан – Кунде, Салиба, Упамекано, Ернандез – Канте, Чуамени, Камавинга, Гризман – Муани, Мбапе.


С друге стране, „Галски петлови“ иза себе немају турнир којим могу да се диче, али их даље „гурају“ остварени резултати. Замислите: француски играчи нису постигли на овом првенству ни један гол из игре, а ево их међу одбраном четворком!? У дуелу с Аустријом стрелац за њих био је играч ривала Вобер, баш као и у осмини финала, када је Фертонген затресао сопствену мрежу. Коначно, једини који се уписао на листу оних који су постизали поготке, био Мбапе, али је то учинио ударцем из пенала.

Чињеница је да управо Мбапе не пружа ни делић оног што зна и може, а нема ни препознатљивих асистенција Антоана Гризмана. Када је тако, изостају и употребљиви пасови ка Дембелеу и осталим нападачима и то свакако мучи селектора ове репрезентације Дидије Дешама.

Ипак, Фрнанцуска има заиста, по именима, моћан тим, који заокружују истинске звезде европског и светског фудбала, а којем посебан зачин даје игра омаленог, али до фанатизма посвећеног задацима Енголоа Кантеа.

- Стигли смо до полуфинала и то је остварење којим се поносимо, упркос томе што нас је велики број људи и пре почетка ЕП ту видео – истакао је Дешам. – За мене, у играчима које предводим има пуно поноса, упркос томе што многе ствари до сада нисмо урадили онако како смо желели. Волео бих да овај тренутак, дакле само полуфинале, мотивише момке да исправе недостатке и да покажу све што заиста могу.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
СЛОВЕНАЦ СЛАВКО ВИНЧИЋ СУДИ ПОЛУФИНАЛЕ Европског првенства између Шпаније и Француске

СЛОВЕНАЦ СЛАВКО ВИНЧИЋ СУДИ ПОЛУФИНАЛЕ Европског првенства између Шпаније и Француске

07.07.2024. 17:59 18:01
ШПАНИЈА ИДЕ У ПОЛУФИНАЛЕ ЕУРА:  Фурија шокирала Панцере у 119. минуту! (ВИДЕО)

ШПАНИЈА ИДЕ У ПОЛУФИНАЛЕ ЕУРА:  Фурија шокирала Панцере у 119. минуту! (ВИДЕО)

05.07.2024. 20:46 20:52
ФРАНЦУСКА ПОБЕДОМ НАД ПОРТУГАЛОМ ЗАКАЗАЛА МЕГДАН СА ШПАНЦИМА: Тео Хернандез запечатио судбину Роналду и Португалцима (ВИДЕО)

ФРАНЦУСКА ПОБЕДОМ НАД ПОРТУГАЛОМ ЗАКАЗАЛА МЕГДАН СА ШПАНЦИМА: Тео Хернандез запечатио судбину Роналду и Португалцима (ВИДЕО)

05.07.2024. 19:18 23:55