Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) "STARA DAMA" POSLE PREOKRETA SAVLADALA OFK BEOGRAD NA "KARAĐORĐU": Vošin finiš za trijumf u derbiju

26.10.2024. 22:18 23:04
Piše:
fk vojvodina
Foto: Dnevnik (S. Šušnjević)

Uprkos brzom vođstvu gostiju, Vojvodina je disciplinovanom igrom uspela da stigne do rezultatskog preokreta i druge pobede na domaćem terenu ove jeseni, u derbiju protiv OFK Beograda (2:1).

Ni jedan minut nije prošao od momenta kada je sudija Ilić dao znak za početak, a Beograđani su poveli. Na odličan centaršut Anana, pokraj usnule Vošine odbrane, odlično je reagovao Vlijter za rezultatski plus svoga tima. Pogled u pravcu semafora posvedočio je da su do tog trenutka prošle tek 32 sekunde. Za razliku od razvoja situacije kakava je bila posle vođstva Novopazaraca, koji su minimalnu prednost sačuvali do kraja, ovoga puta Novosađani su odgovorili na način kako su njihovi navijači želeli i skandiranjem zatražili. Tako je Savićević u petom minutu, šutem iz daljine, testirao budnost gostujućeg golmana Popovića, da bi desetak minuta kasnije Medojević pogodio stativu, iz pozicije koju istinski majstori fudbala umeju sebi da nameste. U kontranapadu, međutim, Korać je zaustavio napad gostiju koji je predvodio Mituljikić, jedan od petorice „bonusa“ u startnoj postavi OFK Beograda. 

Vojvodina je izjednačila u 19. minutu. Kreator akcije koja je golu prethodila bio je Zadi Seri, a njegov pas u zoni šuta iskoristio je Petrović. Strelav izjednačujućeg gola je, dva minuta kasnije, presekao pokušaj gostiju da prenesu loptu na suparničku polovinu, dodao je Savićeviću, ali je njegov pokušaj blokirao Momčilović. U 24. minutu nadmoćnost Vošinog tima ostala je na utisku o boljem partneru, a za rezultatski preokret nedostajala je bolja preciznot Crnomarkovića, posle kornera koji je izveo Savićević. Vojvodinin centralni bek u skoku je glavom loptu poslao iznad prečke. Hronologiju značajnijih momenata do odmora, za utisak o kvalitetnijoj igri domaćeg tima, upotpunio je Savićević u 31. minutu. Loptu je ispod prečke, posle njegovog šuta iskosa, izvadio golman Popović. 

Čuvar mreže beogradskog tima, gotovo na identičan način, reagovao je i u 70. minutu, posle Petrovićevog šuta sa 20 metara, za uzdah rekordnog broja gledalaca na tribinama „Karađorđa“. U tim trenucima domaći su imali igrača više na terenu, s obzirom na to da je zbog druge javne opomene u 64. minutu igru napustio Ado. U povoljnoj poziciji bio je i Zadi Seri deset minuta pre kraja, ali lopta nije mogla kroz šumu nogu u kaznenom prostoru do mreže. 

Konačno, u 85. minutu, sudija Ilić je uvažio intervenciju video asistenta i dosudio penal za Vojvodinu zbog prekršaja na Raduloviću. On je sigurno izveo najstrožu kaznu za konačan rezultat utakmice 2:1, ali je jedan minut kasnije propustio priliku da iz neposredne blizine omogući ubedljiviju pobedu Vojvodine.

 

Vojvodina – OFK Beograd 2:1 (1:1)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 5.500, sudija Pavle Ilić (Kragujevac), strelci: Petrović u 19. i Radulović (11 m) u 87. minutu za Vojvodinu, a Vlijter u 1. minutu za OFK Beograd, žuti kartoni: Crnomarković, Petrović, Korać (Vojvodina), Gojković, Anan, Ado, trener Krunić (OFK Beograd). Crveni karton Ado (OFK Beograd)

VOJVODINA: Gočmanac 6, Butean 6, Korać 7, Crnomarković 6,5, Baros 6, Petrović 7, Medojević 6 (Depu), Kokanović 6 (Radulović 7,5), Savićević 6, Zadi Seri 6,5, Bamidele 6 (Poletanović).

OFK BEOGRAD: Popović 7, Gobeljić 6,5, Đermanović 6,5, Momčilović 6,5, Vukičević 6, Anan 6 (Obasi), Mituljikić 6,5, Ado 5,5, Cvetković 6 (Marković), Knežević 6 (Obradović), Vlijter 7.

L. Bakmaz

 

Standings provided by Sofascore

 

Izvor:
Dnevnik/Lazo Bakmaz
Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) VOJVODINA POBEDILA OFK BEOGRAD na "Karađorđu" u Superligi Srbije
fk vojvodina

(UŽIVO) VOJVODINA POBEDILA OFK BEOGRAD na "Karađorđu" u Superligi Srbije

26.10.2024. 18:51 21:59
U SUBOTU NA „KARAĐORĐU“ STARI, DOBRI DERBI VOJVODINA – OFK BEOGRAD: Tragom šarma i vekovne lepote
firma

U SUBOTU NA „KARAĐORĐU“ STARI, DOBRI DERBI VOJVODINA – OFK BEOGRAD: Tragom šarma i vekovne lepote

25.10.2024. 15:19 15:41