clear sky
14°C
27.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0652
usd
108.1434
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) "СТАРА ДАМА" ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА САВЛАДАЛА ОФК БЕОГРАД НА "КАРАЂОРЂУ": Вошин финиш за тријумф у дербију

26.10.2024. 22:18 23:04
Пише:
fk vojvodina
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Упркос брзом вођству гостију, Војводина је дисциплинованом игром успела да стигне до резултатског преокрета и друге победе на домаћем терену ове јесени, у дербију против ОФК Београда (2:1).

Ни један минут није прошао од момента када је судија Илић дао знак за почетак, а Београђани су повели. На одличан центаршут Анана, покрај уснуле Вошине одбране, одлично је реаговао Влијтер за резултатски плус свога тима. Поглед у правцу семафора посведочио је да су до тог тренутка прошле тек 32 секунде. За разлику од развоја ситуације какава је била после вођства Новопазараца, који су минималну предност сачували до краја, овога пута Новосађани су одговорили на начин како су њихови навијачи желели и скандирањем затражили. Тако је Савићевић у петом минуту, шутем из даљине, тестирао будност гостујућег голмана Поповића, да би десетак минута касније Медојевић погодио стативу, из позиције коју истински мајстори фудбала умеју себи да наместе. У контранападу, међутим, Кораћ је зауставио напад гостију који је предводио Митуљикић, један од петорице „бонуса“ у стартној постави ОФК Београда. 

Војводина је изједначила у 19. минуту. Креатор акције која је голу претходила био је Зади Сери, а његов пас у зони шута искористио је Петровић. Стрелав изједначујућег гола је, два минута касније, пресекао покушај гостију да пренесу лопту на супарничку половину, додао је Савићевићу, али је његов покушај блокирао Момчиловић. У 24. минуту надмоћност Вошиног тима остала је на утиску о бољем партнеру, а за резултатски преокрет недостајала је боља прецизнот Црномарковића, после корнера који је извео Савићевић. Војводинин централни бек у скоку је главом лопту послао изнад пречке. Хронологију значајнијих момената до одмора, за утисак о квалитетнијој игри домаћег тима, употпунио је Савићевић у 31. минуту. Лопту је испод пречке, после његовог шута искоса, извадио голман Поповић. 

Чувар мреже београдског тима, готово на идентичан начин, реаговао је и у 70. минуту, после Петровићевог шута са 20 метара, за уздах рекордног броја гледалаца на трибинама „Карађорђа“. У тим тренуцима домаћи су имали играча више на терену, с обзиром на то да је због друге јавне опомене у 64. минуту игру напустио Адо. У повољној позицији био је и Зади Сери десет минута пре краја, али лопта није могла кроз шуму ногу у казненом простору до мреже. 

Коначно, у 85. минуту, судија Илић је уважио интервенцију видео асистента и досудио пенал за Војводину због прекршаја на Радуловићу. Он је сигурно извео најстрожу казну за коначан резултат утакмице 2:1, али је један минут касније пропустио прилику да из непосредне близине омогући убедљивију победу Војводине.

 

Војводина – ОФК Београд 2:1 (1:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 5.500, судија Павле Илић (Крагујевац), стрелци: Петровић у 19. и Радуловић (11 м) у 87. минуту за Војводину, а Влијтер у 1. минуту за ОФК Београд, жути картони: Црномарковић, Петровић, Кораћ (Војводина), Гојковић, Анан, Адо, тренер Крунић (ОФК Београд). Црвени картон Адо (ОФК Београд)

ВОЈВОДИНА: Гочманац 6, Бутеан 6, Кораћ 7, Црномарковић 6,5, Барос 6, Петровић 7, Медојевић 6 (Депу), Кокановић 6 (Радуловић 7,5), Савићевић 6, Зади Сери 6,5, Бамиделе 6 (Полетановић).

ОФК БЕОГРАД: Поповић 7, Гобељић 6,5, Ђермановић 6,5, Момчиловић 6,5, Вукичевић 6, Анан 6 (Обаси), Митуљикић 6,5, Адо 5,5, Цветковић 6 (Марковић), Кнежевић 6 (Обрадовић), Влијтер 7.

Л. Бакмаз

 

Standings provided by Sofascore

 

Извор:
Дневник/Лазо Бакмаз
Аутор:
Пошаљите коментар
(УЖИВО) ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА ОФК БЕОГРАД на "Карађорђу" у Суперлиги Србије
fk vojvodina

(УЖИВО) ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА ОФК БЕОГРАД на "Карађорђу" у Суперлиги Србије

26.10.2024. 18:51 21:59
У СУБОТУ НА „КАРАЂОРЂУ“ СТАРИ, ДОБРИ ДЕРБИ ВОЈВОДИНА – ОФК БЕОГРАД: Трагом шарма и вековне лепоте
firma

У СУБОТУ НА „КАРАЂОРЂУ“ СТАРИ, ДОБРИ ДЕРБИ ВОЈВОДИНА – ОФК БЕОГРАД: Трагом шарма и вековне лепоте

25.10.2024. 15:19 15:41