Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA LIGA  „Kanarinci” prejaki za Salajčane

21.05.2019. 09:42 09:46
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Gradski derbi ubedljivim rezultatom pripao je Detelinarcima. Već u 8. minutu nakon udarca sa ugla Spiridonovića, Kremenović je nadvisio čuvare i Čavić je bio nemoćan.

Novi Sad - Slavija 5:0 (3:0)

NOVI SAD: Stadion na Detelinari, gledalaca 300, sudija: Mitrović (Novi Sad), strelci: Kremenović u 8, Simić u 33. (iz penala), Kovačević u 42. i Rosić u 65. i 78. minutu. Žuti kartoni: Bakoš (Novi Sad), Paunić (Slavija).

NOVI SAD: Romić, Stakić 6 (Darmanović 7), Vujić 6 (Pešević 7), Ilić 7, Kremenović 8, Spiridonović 7 (Trifunović 7), Ignjić 7, Simić 8, Rosić 8, Kovačević 7, Bakoš 6.

SLAVIJA: Čavić 7, Paunić 6, Vučković 6 (Grujić 6), Galić 6 (Otašević 6), Stajić 6, Gligorić 6, Ružić 6 (Šapić 6), Okiljević 7, Žakula 6, Ubiparip 6, Dimitrov 6.

Gradski derbi ubedljivim rezultatom pripao je Detelinarcima. Već u 8. minutu nakon udarca sa ugla Spiridonovića, Kremenović je nadvisio čuvare i Čavić je bio nemoćan. Drugi gol „žuti” su postigli iz kaznenog udarca, Rosić je nakon solo prodora srušen u kaznenom prostoru i sudija Mitrović pokazao je na belu tačku. Posle četiri neiskorišćena penala tokom proleća Simić je konačno zatresao mrežu. Do poluvremena se još jednom zatresla mreža solidnog Čavića koji ništa nije mogao da učini uz gol Nikše Kovačevića. U nastavku se razigrao najbolji strelac Novog Sada Srđan Rosić, pogodio je sami ugao, a potom je uputio sa 20 metara projektil koji je pronašao put ka mreži za konačan epilog.

M. Po.

Fruškogorski partizan – Šajkaš 5:2 (1:1)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 200, sudija: Tepić (Šajkaš). Strelci: Klincov u 43. i 52, Graovac u 47 (autogol), Roganović u 55, Makivić u 83. za Fruškogorski partizan, a Igračev u 26. i 81. minutu za Šajkaš. Žuti kartoni: Roganović, Makivić, V. Dević i Bulatović (Fruškogorski partizan), Pavkov (Šajkaš).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Vulin, D. Dević, Roganović, Makivić, Klincov, M. Babić (Grubišić), V. Dević, Dulić, A. Babić (Bulatović), Podraščanin (Ilić), Kantar.

ŠAJKAŠ: Petković, Karas, Pavkov, Graovac, Gojkov, Šeguljski (Karas), Stefanović (Malešević), Živanov, Igračev (Pešić), Nikolaš, Panić.

Posle svih, ne baš dobrih igara, Bukovčani su ovoga puta pružili prilićno dobru partiju. Već od prvog minuta krenuli su ofanzivno i imali nekoliko šansi. Ali svojom nepažnjom primili su gol u 26. minutu, kada je Igračev sjajno lobovao Vulina. Ipak, borbeni Klincov je pogodio dva minuta pre kraja i na odmor de otišlo s nerešenim rezultato. Već u 47. minutu Graovac je postigao autogol, a onda su domaći preuzeli igru. Ne zadugo, jer i Koviljčani su imali prilike, ali je sjajno intervenisao Mića Vulin. Potom je sledio izuzetan gol Roganovića, koji je glavom zakucao u mrežu Petkovića. A onda je viđen najlepši potez i gol na utakmici. Iskusni Slobodan Makivić je sačekao lep centaršut s desne strane, skočio i u letu zakucao loptu u mrežu.     

M. Pavlović

Jedinstvo - TSK 5:1 (1:1)

RUMENKA: Igralište Jedinstva, gledalaca 200, sudija: Kampić (Novi Sad), strelci: Ktić u 14. Stamenković u 50. Rodić u 59. Pekić u 80. (iz penala) i 86. za Jedinstvo, a Pupovac u 33. minutu za TSK. Žuti kartoni: Berić, Kitić, Kosturanov, Radin (Jedinstvo), Milosavljević, Lukić, Pupovac (TSK).

JEDINSTVO: Kosturanov, Berić, Stanar (Stojanović), Radin, (Stričević), Stamenković, Gayić, Pekić, Mitrović, Rodić, Kitić (Vućičević), Šodić.

TSK: Vojvodić, Pantoš, Brežnjak, Ristić, Milosavljević, Lukić, Kosić (Drinić), Varga, Rosić, Pupovac (Blanuša), Zečević (Pavlović).

Da su najbolja i najefikasnija ekipa ovog proleća Rumenčani su pokazali protiv jednog od kandidata za najviši rang. U pravom smislu, pogotovo u drugom poluvremenu „demolirali” su ekipu TSK-a, koja pored pet primljenih golova može biti zadovoljna konačnim rezultatom. 

U 14. minutu Bojan Kitić doveo je domaćina u vođstvo. Gotovo jednu jedinu grešku Rumenčana golom za izjednačenje kaznio je Jovo Pupovac. Od tog trenutka pa do kraja utakmice na terenu je postojao samo tim trenera Vladimira Šponje.

U 50. minutu David Stamenković doveo je domaćina u vođstvo. Devet minuta kasnije dominaciju je pogotkom potvrdio Slavko Rodić. U poslednjih deset minuta Jedinstvo je postigao još dva gola.  M. Po.

Omladinac - Fruškogorac 4:3 (1:2)

STEPANOVIĆEVO: Igralište Omladinca, gledalaca 100, sudija: Sekulić (Futog), strelci: Staojanović u 24. (iz penala), Đuričić u 50. S. Pilipović u 67. i 86. minutu (iz penala) za Omladinac, a Lukić u 9. Majkić u 38. i Vujičić u 71. minutu (autogo) za Fruškogorac. Žuti kartoni: Kamarić, Perduh (Omladinac), Karać, Starovlah, Pečić, Perović, Brkljača (Fruškogorac).

OMLADINAC: Zeljković Savić, Tomčić, Vujičić, Mikrović, Maksimović, P. Pilipović (Đuričić), Makarić (Perduh), Đurić (Jovanović), S. Pilipović, Stojanović.

FRUŠKOGORAC: Lalić, Karać, Starovlah, Perović, Majkić, Popović, Jevtić, Glišić (Trivunčić), Lukić, Spasojević, Pečić

U Stepanovićevu je odigrana utakmica za infart, dva puta su gosti vodili. Povela je ekipa Fruškogorca nakon odličnog prodora Dušana Pečića koji je idealno uposlio Marka Lukića i Zeljković je bio nemoćan. Uspeli su domaćini da izjednače. U kaznenom prostoru gostiju oboren je Đorđe Stojanović, a isti igrač uspeo je sa penaltika da prevari Lalića. To nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu, jer je domaćin igrać Mirkovć katastrofalno je pogrešio, a Majkić poklon pretvorio u vođstvo. U nastavku su momci trenera Živka Jovanovića krenuli na sve ili ništa, a plod takve igre je i pogodak rezerviste Dušana Đuričića. A u finišu prava drama Stojan Pilipović je doveo domaćina u vođstvo, međutim, Filip Vujičić nespretno pogodio svoju mrežu,a četiri minuta pre kraja Stevan Pilpović, je  s penala doneo pobedu Omladincu.

   M. Po.

Autor:
Pošaljite komentar
Novosadska liga: Rumenčani nastavili žetvu

Novosadska liga: Rumenčani nastavili žetvu

14.05.2019. 13:31 13:34
Novosadska liga: Kanarinci lete i po kiši

Novosadska liga: Kanarinci lete i po kiši

07.05.2019. 09:38 09:41
NOVOSADSKA LIGA Rumenčani bolji od „kanarinaca”

NOVOSADSKA LIGA Rumenčani bolji od „kanarinaca”

30.04.2019. 11:07 11:11