Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Beograđani silno želeli pobedu, ali...

NOVOSAĐANI U LOZNICI USPELI DA POVEŽU DVE PRVENSTVENE POBEDE Kaleb Zadi Seri u ulozi dirigenta

22.09.2024. 21:15 21:19
Piše:
fudbal
Izvor: FK Vojvodina

Namerili su se fudbaleri Vojvodine na motivisanu ekipu IMT-a, koja je silno želela da pobegne sa dna tabele.

Iako su za rivala imali, barem na papiru, mnogo jačeg rivala, Beograđani su hrabro ušli u susret, ne dozvoljavajući Novosađanima da nametnu stil igre koji bi im najviše pogodovao. Takvo opredeljenje nije im donelo željeni rezultat i pretrpeli su treći uzastopni poraz, jer su gosti, ipak, u nastavku stigli do visoke pobede.
 

U 12. minutu je, posle kornera koji je izveo Savićević, pred golom IMT-a najviši bio Seid Korać, ali je loptu glavom uputio pravo u iskusnog golmana Gorana Vukliša, koji ju je, u saradnji sa Boneom, izbacio van zone opasnosti. Novosađani su lagano preuzimali konce igre, sve češće atakujući ka golu rivala. Njihova igra, međutim, nije imala tečnost, dosta su grešili u predaji lopte, pa odbrana IMT-a nije imala većih problema da te nalete neutrališe. 
 

Ponovo je Korać bio u velikoj prilici nakon kornera Serija, ali je stativa bila uz beogradsku četu u tom 32. minutu i rezultat se nije promenio. Mogao je, u 37. minutu, Radulović bolje da reaguje, ali nije, da bi Seri, u 43. minutu, posle solo akcije, iz igre izbacio Bastaju i šutirao, ali je iz teške pozicije pogodio ponovo dobro postavljenog Vukliša.
 

Tek što je počelo drugo poluvreme, IMT je dva puta ozbiljno zapretio preko Zulfića, a posle tridesetak sekundi i Stevanovića, posle čije šuta je Rosić dokazao da je golman plemenitog kova. Nakon novog kornera u 48. minutu, ponovo je Korać bio u prilici i još jednom njegov pokušaj glavom nije pronašao put do cilja.
 

Sjajno je Vojvodina otvorila kontru u 52. minutu, loptu je primio Bamidele i sjajno primetio i uposlio Serija, koji je lepo istrčao ka Vukliševom golu i rutinski zatresao njegovu mrežu. Vođstvo „stare dame“ od 1:0 izazvalo je veliko zadovoljstvo navijača iz Novog Sada, koji su postali još glasniji u pružanju podrške svojim miljenicima. 
 

U 60. minutu šutirao je Jusuf Bamidele, lopta je pogodila Batisa u ruku i, posle intervencije iz VAR sobe, sudija Milanović pokazao je na belu tačku. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Marko Poletanović i Novosađani su poveli s tada već komotnih 2:0. Već u 69. minutu semfaor je pokazivao rezultat 0:3, jer je Rosić odlično pronašao raspoloženog Kaleba Zadi Serija, koji je prihvatio loptu u kontri, poveo je i onda preciznim udarcem pogodio levi donji ugao Vukliševog gola.
 

Stvari su, iz ugla Novosađana, došle na željeno mesto i do kraja susreta u prilikama su bili Depu, odnosno Veličković, ali se rezultat više nije menjao.
 

A. Predojević

IMT – Vojvodina 0:3 (0:0)
 

LOZNICA: Gradski stadion „Lagator“, gledalaca: 1.300. Sudija: Milanović (Ćuprija). Strelci: 0:1 – Seri u 52. 0:2 – Poletanović (iz penala). 0:3 – Seri u 69. minutu. Žuti kartoni: Krstović, Stevanović, Kur (IMT), Butean (Vojvodina).
 

IMT: Vukliš 6,5 – Bastaja 5,5, Batis 5,5, Popović 6 – Kur 5,5, Krstović 6 (Luković 6), Krstić 5,5, Zulfić 6 (Bilaps -), Spremo 6,5 (Glišić 5,5) – Stevanović 6 (Lebi 6), Bone 6 (Lutovac 6).
 

VOJVODINA: Rosić 7 – Butean 6,5, Korać 7, Sičendže 7, Đorđević 7– Petrović 6,5 (Medojević -), Kokanović 7 (Poletanović 7) – Radulović 6,5 (Sukačev 6,5), Savićević 6,5 (Veličković 6,5), Seri 8 – Bamidele 7,5 (Depu 6,5).
 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
GOLMAN VOŠE DRAGAN ROSIĆ PRED SUTRAŠNJI OKRŠAJ S IMT-om: Igraćemo pod manjim pritiskom od domaćina

Meč se igra u nedelju od 19 časova na "Lagatoru"

vosa

GOLMAN VOŠE DRAGAN ROSIĆ PRED SUTRAŠNJI OKRŠAJ S IMT-om: Igraćemo pod manjim pritiskom od domaćina

21.09.2024. 13:26 16:24